Deze Marvel-helden verdienen ook een eigen film

Deze Marvel-helden verdienen ook een eigen film

Na het overweldigende succes van Avengers: Endgame vragen we ons allemaal af wat Marvel hierna gaat doen. We weten al welke films er de komende jaren aankomen, maar daarnaast zijn er met Marvels omvangrijke catalogus aan gave personages nog tal van andere mogelijkheden. Hierbij een aantal Marvel-personages die over een paar jaar wel eens goed voor volle bioscopen kunnen zorgen.

5 - Wonder Man

In 22 Marvel-films zijn zowat alle vooraanstaande leden van The Avengers al wel de revue gepasseerd, toch zijn er nog een paar centrale leden die we nog niet voorbij hebben zien komen. De bekendste hiervan is Simon Williams, beter bekend als Wonder Man. Nu klinkt dit in eerste instantie als een mannelijke Marvel-variant op Wonder Woman, maar deze helden hebben wonderlijk genoeg niets met elkaar te maken. Wonder Man is een supersterke Avenger die het probeert te maken als filmacteur. En al ben je dan nog zo beroemd en populair als superheld, dat betekent nog niet meteen dat je in Hollywood alles cadeau krijgt. Eigenlijk zou Nathan Fillion een cameo-optreden maken als Simon Williams in Guardians of the Galaxy Volume 2, maar dat is uiteindelijk uit de film geknipt. Wellicht omdat Marvel toch andere plannen heeft met het personage...

Deze Marvel-helden verdienen ook een eigen film

4 - She-Hulk

Waar DC er vaak nogal een handje van heeft om zijn succesvolle personages uit te melken met allerlei varianten van het andere geslacht (Supergirl, Batgirl, Batwoman, Batgrandma etcetera) maakt Marvel zich hier soms net zo goed schuldig aan. Want Bruce Banner heeft in de comics een nichtje genaamd Jennifer Walters, wiens leven pardoes overhoop gegooid wordt als haar oom haar ook blootstelt aan diezelfde Gamma-straling die van hem zo’n groene kolos heeft gemaakt. She-Hulk is zowel lid geweest van The Avengers als de Fantastic Four, dus genoeg mogelijkheden om haar in het MCU te introduceren. Daarnaast werkt ze naast haar bestaan als superheldin ook als advocate, en is ze een prettig gestoorde maar vooral ook hele pittige tante die altijd adrem is. Geknipt voor het MCU dus!

Deze Marvel-helden verdienen ook een eigen film

3 - Namor The Submariner

DC heeft Aquaman, maar ook Marvel heeft zijn eigen natte man: in de comics van DC’s eeuwige concurrent zwaait niet Arthur Curry maar Namor de scepter over Atlantis. Namor is niet altijd even tof omdat hij een behoorlijk opvliegerig karakter heeft, maar als één van de langstlopende Marvel-helden hoort hij toch de overstap naar het witte doek te maken. Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson hintte op Twitter al dat deze Onderzee-man wel eens op zou kunnen duiken in Doctor Strange 2. En fans menen in Avengers: Endgame al een verwijzing naar de Submariner te hebben gezien in een scéne waarin Okoye het tegen Black Widow over een onderzeese aardbeving heeft.

Deze Marvel-helden verdienen ook een eigen film

2 - Moon Knight

Moon Knight wordt soms gekscherend afgedaan als “Marvels eigen Batman-imitatie”, maar dat is te kort door de bocht. Alleen al omdat deze gemaskerde wreker die het liefst ’s nachts opereert meerdere persoonlijkheden heeft, namelijk een huurling, een taxi-chauffeur en een miljonair. Ook kan Moon Knight voor de verandering een origin-story opleveren dat wél interessant wordt: huurling Marc Spector komt tijdens een klus in Egypte tot inkeer als hij erachter komt dat hij voor een schoft van een opdrachtgever werkt, en krijgt vervolgens de magische krachten van Moon Knight die afkomstig zijn van een oude Egyptische godheid. Een Batman-ripoff? Eerder een potentieel te gekke mix van Iron Man, Indiana Jones, Doctor Strange en The Mummy. Moon Knight staat dan ook niet voor niets op het verlanglijstje van Marvel-baas Kevin Feige.

Deze Marvel-helden verdienen ook een eigen film

1 - Alpha Flight

Marvel blinkt uit in ensemble-films waarin we de Avengers en/of de Guardians of the Galaxy als een team aan het werk zien. In de toekomst kunnen we verwachten dat de studio met hun eigen verfilmingen van X-Men en de Fantastic Four zal komen, maar daarnaast is er nog een superheldenteam dat het goed zou kunnen doen op het witte doek: Alpha Flight. Het team bestaat geheel uit Canadese personages, waarin veel elementen van de Canadese cultuur terugkomen; zo is er bijvoorbeeld een Verschrikkelijke Sneeuwman genaamd Sasquatch, maar ook een Shaman die een soort wijze Native-American medicijnman is. Daarnaast heeft dit team ook Northstar, het eerste openlijk homoseksuele Marvel-personage, in de gelederen. Zeker nu Marvel aangekondigd heeft voor The Eternals een homoseksuele acteur in een hoofdrol te willen casten, is de tijd rijp voor een Marvel-film waarin ook een gay personage voorkomt. Ook interessant: Alpha Flight is het team waar Wolverine bij begon voordat hij zich bij de X-Men voegde. Een Alpha Flight-film kan dus een goede gelegenheid zijn om een nieuwe Wolverine te introduceren in het Marvel Cinematic Universe.