Komt Marvel met hun eigen Aquaman in Doctor Strange 2?

Veronica Superguide logo
Komt Marvel met hun eigen Aquaman in Doctor Strange 2?

Komt Marvel met hun eigen Aquaman in Doctor Strange 2?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Krijgt Marvel straks zijn eigen Aquaman? Het lijkt er wel op, want een Tweet van regisseur Scott Derrickson doet vermoeden dat Namor The Submariner zijn opwachting zal maken in Doctor Strange 2. Dit personage is net als Jason Momoa's drijfnatte DC-held Koning van Atlantis, die zo nu en dan bijklust op het droge in diverse superheldenteams. Het Twitterbericht gaf misschien meer weg dan Derrickson momenteel los mag laten, want de filmmaker verwijderde het al snel weer.

“Ik vond het gewoon een mooi plaatje”. Yeah, right.

Ook al is er nog weinig bekend over het vervolg op Doctor Strange, toch licht de regisseur op Twitter zo nu en dan een tipje van de sluier op door oude plaatjes uit de comics te posten die vermoedelijk iets met de film te maken zullen hebben. In zijn eigen verklaring op het deleten van de Submariner-tweet zegt hij dat 'ie het gewoon een mooi plaatje vond. Als dat zo is, waarom zou hij het dan halsoverkop verwijderd hebben? En waarom staat er dan een tekstregel uit  Jimi Hendrix’s Are You Experienced bij, die zegt “We”ll watch the sun rise from the bottom of the sea”?

Groene ballenknijper

Net zoals Aquaman zal ook Namor het goed doen bij het vrouwelijk bioscooppubliek, omdat hij uiterst gespierd is en nooit veel aan heeft. In de comics ging deze Onderzeeheld tientallen jaren lang gekleed in alleen een ballenknijper-zwembroek van groene schubben. In recente jaren hebben ze bij Marvel besloten om de Submariner toch iets meer lichaamsbedekking te geven, en nu loopt hij dan ook in een broek en een strak hesje.

Komt Marvel met hun eigen Aquaman in Doctor Strange 2?

The Defenders

Het zou een logische stap zijn voor Marvel om de Submariner door middel van een gastrol in een Doctor Strange-film in het MCU te introduceren. De Meestermagiër en de Adonis uit Atlantis waren immers samen met de Hulk de oprichters van The Defenders. En dan hebben we het niet over de nieuwe Defenders die we kennen van de Netflix-series, maar het oorspronkelijke team dat in de jaren zeventig hun eigen trippy avonturen beleefde. Ook Valkyrie (uit Thor Ragnarok), Patricia Walker (uit Jessica Jones) en de Silver Surfer maakten later deel uit van het team. We moeten nog even geduld hebben voor we weten wat Marvel hier mee van plan is, want Doctor Strange 2 staat gepland voor 2021.

Lees verder