Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

|
|

Laatste update:

Iedereen heeft wel eens zo’n momentje waarop je denkt: dat had ik beter niet kunnen doen. Ook acteurs en actrices, maar zij hebben de pech dat hun inschattingsfoutjes voor altijd en eeuwig op film staan. Deze zeven hebben spijt als haren op hun hoofd van hun rollen.

1. George Clooney: Batman & Robin

Met de gruizige Batman-films van de laatste jaren in gedachten is het lastig voor te stellen, maar in de nineties was de vleermuisman een cartooneske figuur geworden. Dat is vooral te wijten aan Batman & Robin: een parade aan carnavalskostuums en slechte oneliners. George Clooney speelde voor het eerst en het laatst Batman en heeft daarvoor meerdere keren zijn excuses aangeboden. “Ik dacht dat deze film goed voor mijn carrière zou zijn”, verklaarde hij. “Dat was hij niet. Ik dacht dat ik de hele filmserie ermee had gesloopt.”

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

2. Sarah Jessica Parker: Sex and the City 2

Het is makkelijk om als actrice spijt te krijgen van een dikke flop, maar het kan ook prima bij een film die netjes de miljoenen binnenbracht waar de makers op hoopten. Sterker nog: je zou kunnen zeggen dat geld verdienen de enige motivatie was om Sex and the City 2 te maken. Dat uitte zich bij het werkplezier van een deel van de cast. Sarah Jessica Parker zei erover dat er geen dag was tijdens de opnames waarop ze zonder tegenzin naar haar werk ging. Ook snapt ze dat de fans weinig warmte voelen bij deze liefdeloze film. Al heeft haar salaris van 20 miljoen vast een hoop goedgemaakt. Op dit moment is ze bezig met een nieuwe SatC-tv-serie.

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

3. Will Smith: After Earth

Over het algemeen is er niks mis met Will Smiths neus voor succes, maar als het fout gaat, gaat het meteen spectaculair fout. Kijk maar eens terug naar Wild Wild West, als je durft. Maar de meeste teleurstelling voelde hij na het floppen van de dure scifi-thriller After Earth. Een paar jaar na deze sof noemde hij het ‘de pijnlijkste mislukking uit mijn carrière’. Het zat hem vooral dwars dat hij zijn zoon Jaden in die film had gestopt. Het commentaar op diens acteerwerk was inderdaad niet mals en zo was de filmcarrière van Smith junior voorbij voordat die goed en wel begonnen was.

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

4. Halle Berry: Catwoman

Met een blinkend verse Oscar in de kast (voor Monster’s Ball) en een goed ontvangen rol als Bondgirl op haar cv (in Die Another Day) ging Halle Berry als de brandweer aan het begin van het nieuwe millennium. Toen ze dus de aanbieding kreeg om Catwoman te gaan spelen in een grote, dure superheldenfilm, zei ze in haar enthousiasme maar al te graag ja. Ai ai ai, wat een drol bleek dat. Berry maakte er maar het beste van door hier met veel zelfspot mee om te gaan. Toen ze de Golden Raspberry won voor Catwoman, kwam ze deze anti-Oscar zelf ophalen. In haar speech zei ze: “Dit is precies wat mijn carrière nodig had: van de top afglijden naar het absolute nulpunt.”

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Sylvester Stallone: Stop! Or My Mom Will Shoot!

Bijna alle acteurs die groot worden als krachtpatsers in actiefilms beleven het moment dat ze een comedy willen maken. Soms gaat dat goed (Schwarzenegger in Kindergarden Cop), soms gaat dat slecht (Diesel in The Pacifier). Rampzalig, dat kan ook nog. Sylvester Stallone heeft nog steeds nachtmerries over Stop! Or My Mom Will Shoot!, waarin hij een politieman speelt die onder de duim zit bij zijn mama. Voor één scène moest hij zelfs een luier aan: over een shitfilm gesproken! Niemand ging er dan ook naartoe en de grappen over deze sof moet Sly tot op de dag van vandaag aanhoren. Dat gaat bij zijn nieuwste project, The Suicide Squad, vast anders worden.

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

6. Julia Roberts: I Love Trouble

Ze komt alleraardigst over, maar Julia Roberts is echt niet altijd de makkelijkste actrice om mee te werken. Als je dat combineert met de eigenaardigheden van een acteur als Nick Nolte kan dat een hele slechte combinatie opleveren. Het was van begin af aan haat en nijd tussen de twee op de set van I Love Trouble, een romcom die het juist zou moeten hebben van de knetterende chemie tussen de hoofdrolspelers. Julia zei er later over: “Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten, werkten we elkaar op de zenuwen. Hij kan vast heel aardig zijn, maar ik vond ‘m walgelijk.” Gezellig! Die ijzige sfeer vertaalde zich in een flutfilm die het publiek wijselijk negeerde.

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

7. Ben Affleck: Daredevil

Het is heus niet gek dat Ben Affleck graag wilde meedoen aan Daredevil. De superheld waar het om draait is één van de coolste uit het bestand van Marvel en eentje waar je als acteur echt je tanden in kan zetten. Hoewel de film het prima deed qua opbrengsten, was Affleck er niet blij mee: hij noemde hem zelfs ‘een beetje suf’. Maar het waren vooral zijn eigen prestaties die hem dwarszaten. Hij is niet tevreden met zijn acteerwerk – en daar is wat voor te zeggen. Toch schijnt het dat Marvel hem terug wil voor een nieuwe Daredevil-film, al schijnt Charlie Cox dan weer als Matt Murdock op te duiken in Spider-Man 3.

Jammer joh: 7 acteurs die spijt hebben van een rol

Zie je topacteurs liever op hun best? Neus dan eens door de top 10 beste films op Netflix of Disney+.

Lees verder