11 verrassende hobby's van de Hollywood-sterren

Door Redactie
Hobbies celebs
© BrunoPress

Yoga, hardlopen, winkelen: dat zijn vrij gangbare hobbies. Van celebs en van ‘gewone’ mensen. Het kan natuurlijk gekker. Zo is er een wereldberoemde acteur die zijn geld uitgeeft aan dinoschedels en een actrice met een indrukwekkende verzameling…kleerhangers?

11. Vin Diesel: Dungeons and Dragons

Vin Diesel zou zo in Stranger Things thuishoren, want hij zit diep in Dungeons and Dragons. In de film The Last Witchhunter speelt de acteur, die ook een fijn toontje zingt in zijn vrije tijd, een zelfbedacht Dungeons & Dragons-personage. Je weet wat ze zeggen: als je van je hobby je werkt maakt, dan hoef je geen dag te werken. Slim, Vin! 

10. Tom Cruise: schermen

Tom Cruise staat zijn mannetje in actiefilms, maar ook in real life. We bedoelen niet zijn schreeuwsessies, maar: schermen! Hij heeft in zijn huis zelfs een kamer speciaal om te trainen! Will Smith komt wel eens bij hem langs om hem even goed neer te sabelen. Vriendschappelijk natuurlijk.

11 verrassende hobby's van de Hollywood-sterren

9. Macaulay Culkin: World of Warcraft

Macaulay Culkin is een ultieme World of Warcraft-fan. Eén van zijn favo herinneringen is dat hij de schurk Scarlet Monastery in twee slagen de baas was toen hij het hoogste level had. Dat haal je niet zomaar: dat kosten dagen spelen. Hij weet ook te inspireren, want ex Mila Kunis speelde een magiër in de giga online wereld. Iets teveel zelfs, waardoor ze haar hobby voor haar eigen welzijn op een laag pitje heeft gezet.

11 verrassende hobby's van de Hollywood-sterren

8. Johnny Depp: Barbies sparen

Hij speelt de gekste typetjes dus we hadden bij Johnny Depp zeker een vreemde hobby verwacht. Dat het Barbies sparen was, dan weer niet. Sterker nog: hij is niet alleen op zoek naar bijzondere exemplaren om mee te pronken in een vitrine. Hij speelt er ook nog mee. Voor zijn kinderen alleen hoor, zegt hij.

7. Brad Pitt: pottenbakken

Bij Brad Pitt kun je een wijntje drinken en een potje breken. De Once Upon A Time in Hollywood-ster heeft zelfs een eigen studio voor zijn speciale hobby: pottenbakken. Hij zou tot in de late uurtjes met Leonardo DiCaprio rondhangen en er een potje van maken.

11 verrassende hobby's van de Hollywood-sterren

6. Nicole Kidman: parachutespringen

Je zou op basis van haar CV niet zeggen dat Nicole Kidman een actieheldin is, maar ze is zeker niet bang aangelegd. Deze vrouw heeft haar parachutespringbrevet en ze vindt het heerlijk om af en toe die adrenaline door haar aderen te voelen. Bungeejumpen vindt de The Undoing-actrice niet elegant, maar uit een vliegtuig springen doet ze graag omdat het het dichtst bij vliegen komt.

5. Nicholas Cage: schedels

Dat hij geen bijencollectie heeft was te verwachten na Wicker Man, maar waar is Nicholas Cage in zijn vrije tijd dan op uit? Schedels. Hij neemt die hobby heel serieus: hij had 2,5 ton over voor een dinosaurschedel. Alleen moest hij die wegens juridische redenen terugbrengen. Zou hij ook ergens de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring hebben liggen?

11 verrassende hobby's van de Hollywood-sterren

4. Mike Tyson: duivensport 

Hij is heeft een grote tattoo in zijn gezicht, staat bekend als de ‘baddest man on the planet’ en beet een stuk oor af van een tegenstander. Mike Tyson is een beest. Een beest dat van beestjes houdt. Hij werd als kind namelijk gepest en ontwikkelde toen een liefde voor duiven. Toen een pestkop een van zijn duiven vermoordde, ramde Mike op hem in. Het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer dat hij vocht. Nu fokt hij nog steeds duiven en doet hij mee aan duivenraces.

3. Penelope Cruz: kleerhangertjes

De meeste actrices krijgen zoveel kleding van ontwerpers, dat ze er een flinke kledingverzameling op nahouden. Penelope is bij pakketjes van modemerken vooral nieuwsgierig aan welke kledinghanger de outfit is bevestigd. De Pirates of the Caribbean-actrice blijft er wel een beetje in hangen: ze heeft meer dan 500 verschillende!

11 verrassende hobby's van de Hollywood-sterren

2. Pierce Brosnan: vuurspuwen

In GoldenEye vliegen de explosies hem om de oren, maar het liefst zit hij dicht op het vuur. Pierce Brosnan stopt het zelfs in zijn mond. De voormalig 007-acteur doet in zijn vrije tijd aan vuurspuwen. Don’t try this at home.

1. Paris Hilton: kikkers jagen

Nog niet de Dierenbescherming bellen: Paris Hilton jaagt niet op kikkers om kikkerbilletjes te maken voor haar Netflix kookprogramma. Paris vindt het leuk om op haar ranch kikkers te vangen. Op warme avonden gaat ze los. Ze stopt ze in een pot, telt ze en laat de amfibieën dan weer gaan. Zou deze prinses ze stiekem kussen?

11 verrassende hobby's van de Hollywood-sterren

Ook in Nederland hebben we een aantal beroemdheden met opvallende hobbies. Wibi Soerjadi spaart alles van Disney, Bobbi Eden haakt erop los en Wilfred Genee is gek op karaoke. Net als Martien Meiland, die zich zo kon vermaken tijdens corona. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.