Wat is er gebeurd met Macaulay Culkin?

Door Peter Koelewijn
Macaulay Culkin

Er gaat geen Kerstmis voorbij of we zien Macaulay Culkin boeven pesten in Home Alone en Home Alone 2. De kindster is inmiddels 40 jaar en heeft zware tijden achter de rug. Hoe gaat het nu met Macaulay?

Uncle Buck, Home Alone, Richie Rich en natuurlijk die Michael Jackson muziekclip: je kon bijna niet om Macaulay Culkin heen in de jaren 90! In zijn tienerjaren raakte de jonge acteur alleen in de vergetelheid en stonden de roddelbladen alleen nog vol van zijn missers en associaties met MJ.

Wat is er gebeurd met Macaulay Culkin?

Acteerfamilie

Macaulay had een moeilijke jeugd, want zijn hele familie zat in de acteerbusiness. Zijn zes broers en zussen werden net als hij streng getraind door vader Kit Culkin. Ze hebben allemaal wel gespeeld in reclames en andere dingen. Broer Kieran Culkin is bijvoorbeeld nu nog te zien in de uitstekende serie Succession.

Maar Macaulay Culkin was de grote hit in de jaren 90. Na zijn doorbraak in Uncle Buck stelde schrijver John Hughes voor dat hij de hoofdrol zou krijgen in zijn volgende komedie: Home Alone. Na die film werd de hele wereld gek op Macaulay! Hij speelde aan de lopende band in familiefilms en had ondertussen amper tijd om kind te zijn. We gaan hieronder verder over Macaulay na Home Alone, maar lees hier wat er met de andere acteurs van de kerstfilm is gebeurd.

Wat is er gebeurd met Macaulay Culkin?

Gescheiden van zijn ouders

Vader Kit Culkin was de oorzaak van Macaulays moordende werkschema. Na een reeks flops besloot de (inmiddels niet meer zo schattige) kindster in 1994 te scheiden van zijn ouders. Pa en ma waren inmiddels elkaar ook zat en knokten in de rechtbank om het miljoenfortuin dat HIJ gemaakt had!

Jaren later kijkt Macaulay er tevreden op terug:

“Onze scheiding was een van de beste dingen in mijn leven want het betekende dat ik de filmindustrie kon verlaten. Ik wilde een pauze nemen en uiteindelijk dacht ik: ‘Ik ben klaar jongens, ik hoop dat jullie allemaal genoeg geld binnen hebben want jullie krijgen niks meer van mij.’”

Wat is er gebeurd met Macaulay Culkin?

Als tiener met pensioen

De acteur kreeg op zijn zestiende de volledige zeggenschap over zijn fortuin van 17 miljoen dollar. Hij kondigde een acteerstop aan en ging pensioneren op… uh, een privéschool. Ja Macaulay moest wat dingen inhalen, inclusief daten met meisjes.

Gestrand huwelijk en Mila Kunis

Op zijn achttiende stapte Culkin het huwelijksbootje in met actrice Rachel Miner, dat twee jaar later spectaculair op de klippen liep in een vechtscheiding. Macaulay bleef toch rondzwemmen in het acteerwereldje want hij leerde in 2002 een actrice kennen op de set van American Psycho II: Mila Kunis!

De twee konden het zo goed vinden dat ze maar liefst tien jaar hebben gedatet. Macaulay Culkin kwam dan ook regelmatig langs op de set van That 70’s Show waar Mila doorbrak. Na tien jaar ging het stel alsnog uit elkaar, maar wel vriendschappelijk. Sterker nog, Mila noemde Macaulay zelfs haar ‘rots’ en ze zijn nog steeds vrienden.

Wat is er gebeurd met Macaulay Culkin?

De Michael Jackson rechtszaak

Niet alles ging natuurlijk goed met Mack. Zo werd hij in 2004 opgepakt wegens drugsbezit en zat hij korte tijd in de gevangenis. Ook verscheen hij in 2005 in de rechtbank als getuige tijdens de Michael Jackson misbruikzaak. Daar komt sowieso nog een film van.

Hij beweert tot op de dag van vandaag dat er nooit iets smerigs tussen hen is gebeurd. Wel hebben ze ooit samen in een bed geslapen, maar Jackson hield zijn handjes netjes boven de dekens. De twee zijn altijd vrienden gebleven en Macaulay was zelfs aanwezig bij de begrafenis van de in opspraak geraakte zanger. 

Macaulay Culkin als veertiger

En hoe gaat het nu met Macaulay Culkin? Best goed eigenlijk! De acteur tikte dit jaar de 40 aan en is in een relatie met actrice Brenda Song, bekend van oude Disney-series zoals Zack and Cody. Bovendien is Macaulay teruggekeerd naar acteren, nu nog met wat gastrolletjes maar vanaf 2021 met een grotere rol in American Horror Story!

Tot slot durft Macaulay Culkin weer een beetje de draak te steken met zijn jaren 90 imago. Zo maakte hij een Google Assistant-reclame als de nu volwassen Kevin McCallister.