We vermoeden dat Macaulay Culkin niet meedoet aan de Home Alone-reboot

Veronica Superguide logo
We vermoeden dat Macaulay Culkin niet meedoet aan de Home Alone-reboot

Macauley Culkin lacht om Home Alone-reboot!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Sommige mensen vinden een remake van Home Alone prima, en véél kijkers kunnen hem missen als kiespijn. Nu heeft Macaulay Culkin zélf op het nieuws gereageerd! We… denken niet dat hij meedoet.

Macaulay Culkin speelde in Home Alone (1990) Kevin McAllister, die door zijn familie per ongeluk achtergelaten wordt als ze op vakantie gaan. Inbrekers hebben het op zijn huis voorzien en de jongen plaatst de meest bizarre valstrikken om ze op pijnlijke(!) wijze buiten te houden.

Deze week maakte Disney bekend dat ze de filmserie nieuw leven willen inblazen, en Culkin dacht alvast even met de makers mee: schrik niet!

Home Alone

Macaulay Culkin was in de eerste helft van de jaren 90 een enorm populair filmkind. Hij speelde de hoofdrol in o.a. Home Alone, Richie Rich, The Pagemaster en het drama My Girl. Culkin was bevriend met Michael Jackson, en speelde de hoofdrol in één van zijn videoclips (Black Or White).

Culkin werd op jonge leeftijd héél erg rijk, maar zijn ouders konden elkaar niet uitstaan en ruzieden vaak over het geld, waarbij Macauley zelf regelmatig klappen kreeg. De ster kon het op een gegeven moment niet meer uitstaan, en zijn klaagde allebei zijn (inmiddels gescheiden) ouders aan, zodat hij de baas werd over zijn kapitaal.

Hij probeerde daarna een ‘normaal’ leven te leiden, maar aan het begin van deze eeuw keerde hij soms weer terug in (kleine) film- en televisierollen. Tegenwoordig zie je ‘m vaak voorbijkomen in internetsketches en heeft hij een eigen comedywebsite. Vorig jaar keerde hij eventjes terug als Kevin, in deze funny reclame voor Google Home.

Kritiek!

Fans van Home Alone zitten helemaal niet te wachten op een remake van de grappige klassieker, en dat lieten ze deze week weten ook! Home Alone en de opvolger Lost In New York waren erg leuk, maar vanaf Home Alone 3 (zonder Culkin) ging de kwaliteit snel achteruit. Het werd nog twee keer geprobeerd met Home Alone 4: Taking Back The House (2002) en Home Alone: The Holiday Heist (2012), maar deze films werden niet eens meer in de bioscoop gedraaid.

Wat een teloorgang!

Van de Home Alone-reboot op Disney+ is op dit moment weinig bekend: we weten alleen dat er aan zo’n project gewerkt wordt, maar het kan een film zijn óf serie. Als het een serie wordt, dan hebben we nu al medelijden met de ‘wet bandits’! Experts checkten welke vallen uit Home Alone dodelijk zijn, en dit soort dingen wil je niet elke week meemaken.

De kans dat Macauley Culmin nog een keer mag opdraven voor Home Alone lijkt ons niet zo groot… Kinderen die levensgevaarlijke vallen maken zijn grappig, maar als volwassenen het doen, dan ga je eerder richting horror als Saw. Hee, wacht eens even! Die overeenkomst hebben mensen al eens eerder opgemerkt!

Lees verder