• Peaky Blinders
  • Brandende Vraag

Peaky Blinders – Wat deed de hitserie voor deze acteurs?

Peaky Blinders

Naast de bekende kop van Cillian Murphy, die hoofdpersonage Tommy Shelby speelt, zitten in Peaky Blinders zat (voor ons) nieuwe gezichten, die door de serie goed hebben geboerd.

1. Finn Cole (26) - Tommy’s neef Michael

Het had niet veel gescheeld of Finn had op een boot in plaats van een filmset gestaan; hij wilde zijn vader achternagaan, maar zijn grote broer Joe was acteur en dat leek toch ook best geinig werk te zijn. Dankzij Joe kon Finn auditie doen voor Peaky Blinders en dat leverde meteen zijn eerste rol op. Inmiddels heeft hij al meerdere films op zijn cv staan, inclusief zijn Hollywooddebuut Fast & Furious 9 en een grote rol in de serie Animal kingdom.

2. Annabelle Wallis – Tommy’s eerste vrouw Grace

Annabelle nam een iets ander pad dan haar collega’s en dat begon er al mee dat ze is opgegroeid in Portugal. Ze had ook al vrij grote rollen te pakken, zoals die van Jane Seymour in The Tudors en een rolletje in X-Men: First Class, voordat ze aan de slag kon in Peaky Blinders. Toch is bij haar ook een verschil te zien; daarna was ze bijvoorbeeld de tegenspeler van Tom Cruise in The Mummy en vorig jaar nog de hoofdrol in Malignant.

3. Joe Cole (33) - Tommy’s broer Johnny

De oudste van vijf broers wist al vroeg dat hij acteur wilde worden en werd aangenomen bij de National Youth Theatre. Hij kreeg eerst kleine en daarna steeds grotere rollen op toneel en televisie tot hij uiteindelijk doorbrak met Peaky Blinders. Sindsdien staat hij in het middelpunt met hoofdrollen in de series Gangs of London en The Ipcress File, de bioscoopfilm Prayer Before Dawn en de Netflix-film Against the Ice.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

4. Natasha O’Keeffe - Tommy’s tweede vrouw Lizzie

Hoewel Natasha braaf had gestudeerd aan de Royal Welsh College of Music and Drama, deed het meer voor haar carrière dat ze te zien was in Falling Down, de laatste single van de band Oasis. Daardoor kreeg ze wel wat werk, maar het balletje ging pas echt rollen nadat ze in Peaky Blinders opdook. Sindsdien zagen we haar in de serie Strike, Een aflevering van Sherlock en in een hoofdrol in de sciencefictionserie Intergalactic.

5. Paul Anderson (43) - Tommy’s oudere broer Arthur

Na jaren werken als zwarthandelaar in concertkaartjes en mislukt muzikant, besloot hij een poging te wagen als acteur. Hij had de mazzel dat zijn goede vriend Gregory Burke succesvolle toneelstukken schreef en hem aan wat baantjes kon helpen. Ondanks rolletjes in films als Sherlock Holmes: A Game of Shadows, werd het pas echt leuk na zijn toetreding tot de Peaky Blinders. Sindsdien zagen we hem in The Revenant, Brimstone en onlansg nog Nightmare Alley.

6. Sophie Rundle (34) - Tommy’s zus Ada

Haar talent was al snel even duidelijk als haar looks; Sophie studeerde af aan de Royal Academy of Dramatic Arts. Daarna legde ze zich vooral toe op tv-series – of ze kon gewoon geen filmrollen krijgen. Dat laatste veranderde na haar optreden in Peaky Blinders. Ze speelde de ‘love interest’ van George Clooney in de Netflix-film Midnight Sky, was naast Peaky-collega Finn Cole te zien in An Inspector Calls en had een hoofdrol in de BBC-serie The Nest.

Het zesde, en laatste, seizoen van Peaky Blinders is nu te zien op Netflix. 

Om je geheugen op te frissen, hebben we een handige recap van het vijfde seizoen gemaakt en het zesde seizoen hebben we ook al gekeken. Kun je geen afscheid nemen van de wereldwijde hitserie? Ga dan naar Birmingham om de set te bezoeken