Helaas: Peaky Blinders stopt na zesde seizoen!

Door Redactie
Helaas: Peaky Blinders stopt na zesde seizoen!

Het zat er al een beetje aan te komen door de eerdere uitspraken van schrijver Steven Knight, maar helaas blijkt het toch echt waarheid: na zes seizoenen Peaky Blinders is het gedaan voor de brute bende uit Birmingham! Toch is er wel een 'maar'....

Schrijver en maker Steven Knight bevestigt dit treurige nieuws vandaag, maar doet wel direct een belofte.

Beste seizoen ooit

"Peaky is terug en met een knal. Na de gedwongen productieverklaring als gevolg van de Covid-pandemie, zien we het gezin in extreem gevaar en de inzet is nog nooit zo hoog geweest. We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal wordt en zijn er zeker van dat onze geweldige fans er dol op zijn." Toch doet hij direct een onthulling. "Terwijl de tv-serie ten einde loopt, gaat het verhaal verder in een andere vorm." 

Spin-off of toch een film?

Het is echter nog niet duidelijk wat Steven Knight daar precies mee bedoeld, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt er gedacht aan een aansluitende film of een spin-off. "Steve's scripts zijn ongelofelijk en vormen het einde van een episch verhaal, dat het publiek al sinds 2013 boeit. Maar de wereld van de Peaky Blinders blijft absoluut voortbestaan", aldus uitvoerend producent Caryn Mandabach.

Superguide Podcast: Bankplakkers

Opnames weer herstart

Wanneer het zesde en dus helaas laatste seizoen precies te zien is, is voor alsnog niet bekend. Wel is zojuist onthuld dat de opnames na de noodgedwongen stop van eerder dit jaar recent weer zijn begonnen. Wij kunnen niet wachten! 

Peaky Blinders is te zien via Netflix.