Waarschijnlijk tóch een zesde seizoen van Peaky Blinders

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Waarschijnlijk tóch een zesde seizoen van Peaky Blinders

Waarschijnlijk tóch een zesde seizoen van Peaky Blinders

|
|

Laatste update:

Grote kans dat je seizoen 4 van Peaky Blinders er meteen doorheen gejast hebt, toen-ie eind 2017 op Netflix verscheen. Terwijl we de afkickverschijnselen proberen te onderdrukken, arriveerde het nieuws dat we voor seizoen 5 nog moeten wachten tot 2019. En lang dachten we dat dat ook meteen het laatste seizoen zou worden...

Maker en schrijver Steven Knight is namelijk altijd vrij open geweest over het feit dat de serie hoogstwaarschijnlijk na vijf seizoenen aan haar eind zou komen. "Zeg nooit nooit, maar we hebben het gevoel dat seizoen vijf wel eens de laatste zou kunnen worden", vertelde Knight aan Deadline.

Dan toch...?

Maar daar lijkt de schrijver nu toch enigszins op terug te komen: "Het momentum en de liefde voor de serie lijkt alleen maar te groeien, wat ons toch langer laat nadenken over de uiteindelijke beslissing." Bovendien wil de schrijver met de serie uitkomen bij de Tweede Wereldoorlog en hij is niet zeker of één seizoen met zes afleveringen genoeg tijd biedt: "Niemand van ons wil het verhaal tekortdoen, dus als we het gevoel hebben dat er na vijf seizoenen nog een nodig is (...). We willen de mensen die van de serie houden, recht doen." Ook acteur Cillian Murphy is enthousiast. Over een zesde seizoen zegt hij: "Luister, Steve heeft zo veel ideeën. Hij is zo inventief: het zou me niet verbazen." 

Maar voor nu moeten we dus eerst nog geduldig wachten op seizoen vijf. -Zucht-

Lees verder