Yes, please: Bedenker Peaky Blinders hint op speelfilm

Door Redactie
Yes, please: Bedenker Peaky Blinders hint op speelfilm

Vanaf dit weekend is het vijfde seizoen van Peaky Blinders te zien op Netflix. En volgens het brein achter deze gelikte misdaadserie zouden Shelby en co. binnenkort wel eens een uitstapje kunnen maken naar het witte doek!

Grenzen

Het zal je niet ontgaan zijn: sinds gisteren staat het nieuwste seizoen van Peaky Blinders op Netflix. En in dit vijfde hoofdstuk worden de grenzen tussen de georganiseerde misdaad en de politiek dunner en dunner. Steven Knight, de bedenker van de hitserie, noemt Seizoen 5 ‘het beste tot nu toe’. “Ik ben heel blij met de manier waarop de serie alleen maar beter wordt”, vertelt de showrunner in een interview met Entertainment Weekly.

Luchtalarm

Maar dat is niet de opvallendste uitspraak die Knight doet in het interview. Zo licht hij ook al een klein tipje op van de komende twee seizoenen van Peaky Blinders. “Ik wil doorgaan tot het eerste luchtalarm klinkt in de Tweede Wereldoorlog. Zo wordt het echt een verhaal over een familie tussen twee Wereldoorlogen.” En of er daarna nog toekomst zit in Peaky Blinders, misschien in de vorm van een speelfilm? “Ik sluit niks uit, een film behoort zeker tot de mogelijkheden.” Het lijkt er dus op dat Tommy Shelby zijn pet voorlopig nog niet aan de wilgen hoeft te hangen!