Peaky Blinders krijgt nog minstens drie seizoenen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peaky Blinders krijgt nog minstens drie seizoenen

Peaky Blinders krijgt nog minstens drie seizoenen

|
|

Laatste update:

Wie zegt dat misdaad niet loont? De crimehit Peaky Blinders zal ook na het vijfde seizoen de televisieschermen onveilig maken!

Vervolg

Het leek er even op dat het einde van Peaky Blinders in zicht was. Volgens de makers zou het vijfde seizoen namelijk de finale vormen van de geliefde misdaadserie. Maar zo makkelijk krijg je de Shelby Clan er niet onder! Al in januari suggereerde schrijver Steven Knight dat Peaky Blinders een vervolg zal krijgen na het vijfde seizoen. Inmiddels is het officieel: Knight onthulde dat de plannen voor een zesde en zevende seizoen al klaarliggen!

Groen licht

De makers zijn van gedachten veranderd, omdat Peaky Blinders er alleen maar populairder op lijkt te worden! Vorig jaar verklaarde Knight al: “De plannen waren om te stoppen na het vijfde seizoen, maar de liefde voor de serie lijkt alleen maar te groeien. Dat dwong ons om na te denken of we echt wilden stoppen na het komende seizoen.” De BBC moet nog groen licht geven voor een zesde en zevende seizoen, maar dat lijkt kat in het bakkie. Het vierde seizoen was namelijk de best bekeken dramaserie op de Britse zender in 2017.

Natuurlijk is hoofdrolspeler Cillian Murphy ook aan boord voor de komende seizoenen: “Ik heb van begin af aan gezegd: als de serie net zo goed geschreven blijft als nu, ben ik van de partij!”

Het vijfde seizoen van Peaky Blinders zal volgend jaar te zien zijn bij de BBC.

Lees verder