Game of Thrones season 8 cast

Veronica Superguide logo
Game of Thrones season 8 cast

Welk Game of Thrones seizoen is het beste?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er is veel verdriet bij de fans van Game of Thrones nu de serie (zo slecht) is afgelopen. Om de pijn te verzachten blikken wij terug en ranken we alle seizoenen van “burn it all”-slecht naar “you’ll always be my queen”-goed! 

Seizoen 8

Alles ging ten onder… letterlijk. De schrijvers lijken niet goed te weten wat ze moeten doen en ronden alles veel te snel af. Ondanks dat het spectaculaire (duistere) slagvelden laat zien, worden daarmee ook veel karakterontwikkelingen uit het raam gegooid. Fans zijn niet tevreden over deze afsluiting en eisen zelfs een reboot. We moeten maar wachten op de laatste twee boeken om te lezen hoe meester George R.R. Martin het had gewild. 

Seizoen 7

Het drama begon eigenlijk al in Game of Thrones: seizoen 7. De personages konden opeens supersonisch snel reizen en er werden wat ellendige figuren geïntroduceerd; Euron Greyjoy en… Ed Sheeran. Daenerys met haar duizend namen is eindelijk aangekomen in Westeros en ontmoet Jon Snow. Sam verdoet onze tijd in de Citadel. Alhoewel het grootste gedeelte van dit seizoen vooral bestaat uit het bespreken van saaie oorlogsstrategieën had het ook wat fraaie momenten. Zo komen de Starks weer bijeen in Winterfell en werken Sansa en Arya samen om Littlefinger te vermoorden. Ook bevat het weer epische battles, waaronder de verwoesting van The Wall. 

Seizoen 5

Veel Game of Thrones fans hadden uitgekeken naar de tijd in Dorne, maar dit wordt allemaal veel te gehaast in beeld gebracht. Wij vinden de Sandsnakes vooral zeer irritant en het moment tussen Jaime en Marcella te kort en chaotisch. Ook Arya’s training om een van de Faceless Men te worden bestaat voornamelijk uit het schrobben van de vloer. De moord op Jon als afsluiting van het seizoen laat vele fans verdrietig achter. Dit seizoen bevat wel de iconische walk of shame van Cersei. En we hebben weer sympathie gekregen voor Theon/Reek door zijn poging om Sansa te redden van Ramsay. 

Seizoen 2

Iedereen verklaart oorlog met de Lannisters maar niemand is slim genoeg om ze te overwinnen. Geen enkele Game of Thrones-kijker is daadwerkelijk geïnteresseerd in de verhaallijn van Stannis en Renly Baratheon. Jon Snow weet niks. En nog nooit hebben we iemand zo erg gehaat als de psychopaat Joffrey. Daenerys is een beetje aan het rommelen in Qarth en Theon is de boel aan het verraden in Winterfell. De verhaallijnen zijn allemaal nogal chaotisch en niet echt met elkaar verbonden. 

Seizoen 4

Het moment waar iedereen op zat te wachten: Joffrey wordt vergiftigd! Hierdoor komt Tyrion in de problemen en moet hij vechten tegen sexy nieuwkomer Oberyn Martell. Helaas verliest de man uit Dorne van The Mountain in de strijd voor Tyrion’s leven op gruwelijke wijze. Voordat hij de stad uit vlucht, vermoordt Tyrion nog even snel zijn lover en vader. Een minpuntje in dit seizoen is het oninteressante verhaal over Bran. We begrijpen dat hij belangrijk gaat zijn in de latere seizoenen, maar het was een beetje langdradig.

Seizoen 1

Hier ontmoeten we voor het eerst alle geliefde personages en de schattige baby direwolves. De toon van de serie is gezet wanneer Bran uit het raam wordt gesmeten, Ned wordt onthoofd, Daenerys wordt verkracht, en haar broer levend wordt verbrand door zijn geliefde gouden kroon. Arya ontpopt zich tot echte badass tijdens haar ‘danstraining’. Daenerys wordt de mother of dragons. En Jon meldt zich aan bij de Night’s Watch. Al met al een goed begin van de serie. 

Seizoen 3

Dit seizoen zit vol bloederige hoogtepunten. Rob wordt te overmoedig op het slagveld en gaat vervolgens ten onder samen met zijn vrouw, ongeboren kind en moeder bij de Red Wedding. Daenerys is steden aan het overwinnen en ontmoet trouwe volgers Missandei en Grey Worm. Ook wordt er een nieuwe gek geïntroduceerd; Ramsay Bolton. Ondanks dat iedereen hem na een tijdje liever dood wil zien, vinden wij dat hij wat gruwelijke actie terugbrengt in de serie. 

Seizoen 6

Jon is terug! En hij verlaat de muur om weer herenigd te worden met zijn zus Sansa. Ze willen Winterfell terug en gaan de strijd aan met Ramsay in de gigantische veldslag The Battle of the Bastards. Daenerys vertrekt eindelijk naar Westeros om de troon te veroveren. Arya laat haar saaie verhaallijn achter zich en brengt op meesterlijke wijze de oude Walder Frey om. Ook Sansa neemt wraak en vermoordt Ramsay met zijn eigen honden. We komen er in een tragische scène achter hoe Hodor Hodor is geworden. En last but not least, Cersei gooit de kerk in King’s Landing plat met wildfire. 

Lees verder