Chucky is terug! In de remake van Child's Play!

Veronica Superguide logo
Chucky is terug! In de remake van Child's Play!

Wanna play? De engste filmpoppen bij elkaar!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Met de Child’s Play-remake in de bioscoop, en Toy Story 4 dat bijna verschijnt, bekijken we een paar van de engste filmpoppen. Chucky is nog maar het begin!

Poppen horen je leven te vullen met vreugde; juist daarom is een enge pop dubbel verschrikkelijk. Van deze vreemde snuiters krijg je geen knuffel, maar een mes tussen je ribben. Als je geluk hebt!

Billy

Dead Silence

Buikspreekpoppen waren vroeger vast onschuldig vermaak voor het hele gezin, maar tegenwoordig krijgen we er de kriebels van. Het is niet voor niets dat we ze zo vaak zien. In Toy Story 4, maar Dead Silence is ook een prima voorbeeld!

In deze film, van James Wan (Saw, The Conjuring) gebruikt een vermoorde buikspreekster haar poppencollectie om verschrikkelijk wraak te nemen op de familie die haar doodde... Tja, anders staan ze toch maar te verstoffen?

Een andere dodelijk buikspreekpop zien we in Magic, met een jonge Anthony Hopkins! Zijn personage gaat zó op in het spelen met de buikspreekpop dat onduidelijk wordt waar de één begint en de andere eindigt.

Puppet Master

Horrorpoppen werken meestal alleen, maar de enge figuren uit Puppet Master zijn een soort A-Team van de horror. Verschillende poppen worden tot leven gewekt door een Egyptische vloek, en het is aan een team van psychische wetenschappers(!) om uit te zoeken wat er precies gebeurt.

Puppet Master was geen enorm succes, maar wist genoeg fans te trekken (en is goedkoop genoeg) voor alweer vijftien films in de serie! Als we moeten kiezen, dan vinden we Leech Woman, die een enorme bloedzuiger uit haar mond tevoorschijn tovert, het engste.

Brahms

The Boy

The Boy is zeker niet de beste horrorfilm. De pop Brahms, waar Lauren Cohan (The Walking Dead) voor moet zorgen, is echter wel een engerd. Zo lang je je precies aan zijn regels houdt gaat alles pico bello, maar wijk er alsjeblieft niet van af!

Hoewel de film niet supergoed was, was hij succesvol genoeg voor een sequel. Waarschijnlijk verschijnt deze al in juli, met Katie Holmes!

Chucky

Of hij nou bezeten is door de ziel van een seriemoordenaar, of een stuk speelgoed waarvan een boze arbeider de software vernachelde: Chucky uit Child’s Play is sowieso één van de bekendste enge poppen.

Door de jaren heen werden zijn films echter wel steeds meer horrorcomedy’s. De echte spanning ging er grotendeels af, en Chucky’s avonturen waren eerder ranzig dan echt eng. De reboot, die nu in de bios draait, pakt het iets anders aan. Chucky handelt hierin - min of meer - uit liefde voor Andy: hij vermoordt alleen iedereen die een bedreiging voor zijn beste vriendje is. Brrr!

Vreemd is dat de nieuwe Child's Play-film niet van de originele makers is. Die werken op dit moment aan een televisieserie over de moordlustige pop.

Annabelle

De horrorpop Annabelle uit The Conjuring (en haar eigen spin-offs) is op dit moment waarschijnlijk de populairste horrorpop. Annabelle wordt gemaakt door de ouders van een meisje, nadat ze overlijdt bij een verkeersongeval. Ze sluiten een pact met een duivel om hun dochter te kunnen zien, en in leven te houden.

Ze merken niet (of althans, te laat) dat de duivel zelf zich voordoet als Annabelle! Het monster is op zoek naar een nieuw lichaam om over te nemen, en houdt zich schuil in de pop. Af en toe komt hij naar buiten om iemand de stuipen op het lijf te jagen/gezicht er af te bijten, etc.

Binnenkort verschijnt alweer de derde film in de Annabelle-reeks. De opnames voor deel drie van The Conjuring, waarin het verhaal van Annabelle begon, is inmiddels ook al begonnen. als voorbereiding kun je alvast Annabelle: Creation op Netflix kijken.

Lees verder