Kinderspel: Killer-pop Chucky krijgt nieuwe televisieserie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kinderspel: Killer-pop Chucky krijgt nieuwe televisieserie

Kinderspel: Killer-pop Chucky krijgt nieuwe televisieserie

|
|

Laatste update:

Do you wanna play? Dat komt goed uit! Horror-pop Chucky krijgt binnenkort zijn eigen televisieserie.

Volgens Deadline heeft de Amerikaanse zender Syfy een deal getekend voor een nieuwe horrorserie over de levensgevaarlijke pop Chucky. Geruchten over een Child’s Play-televisieserie gingen al een tijdje rond. Chucky-bedenker Don Mancini gaf vorig jaar al een dikke hint via Twitter!

Na deze aankondiging bleef het een tijd stil, maar nu heeft Syfy de serie dus aangekocht. Naar verluidt waren meerdere zenders (zeer) geïnteresseerd in de avonturen van de gewelddadige Good Guy-pop.

Child’s Play

De Child’s Play- en Chucky-films draaien om een vrolijke pop, die wordt bezeten door de gestoorde moordenaar Charles Lee Ray. Zijn geest overleeft in de pop, maar de killer heeft nog wel een nieuw lichaam nodig. De manieren waarop hij dat probeert te bemachtigen zijn zowel gruwelijk als hilarisch.

Volgens Mancini zal de serie een nieuwe blik op Chucky werpen. Enerzijds komen we meer over de achtergrond van de schurk te weten, anderzijds houdt hij nog net zo gruwelijk huis als we van hem gewend zijn!

De serie wordt gemaakt voor het Amerikaanse Syfy. Dit betekent mogelijk dat Chucky in Nederland te kijken is via Netflix. Netflix haalde eerder de rechten binnen van Syfy-producties als Nightflyers, Z Nation, The Expanse en vele anderen.

Dat er gekozen wordt voor de titel Child’s Play lijkt er op te wijzen dat de serie terugkeert naar de horror-roots. De recentere films (zoals bijvoorbeeld Bride Of Chucky en Seed Of Chucky) gingen een stuk meer de comedy-kant uit. Wanneer de nieuwe Child’s Play-serie verschijnt is nog niet bekend. Wel komt er in de zomer een remake van de eerste film in de bioscoop.

Lees verder