Child's Play

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Child's Play

9 dingen die je nog niet wist over de Child’s Play-reeks

|
|

Laatste update:

Deze week verscheen de remake van Child’s Play in de bioscopen. Om dat te vieren, hebben we onze favoriete feitjes over Chucky voor je op een rijtje gezet!

1. Andere Chucky-stem

De voor een Oscar genomineerde cultacteur Brad Dourif (Deadwood) spreekt de stem in van Chucky. Het had echter weinig gescheeld of John Lithgow was aan de haal gegaan met die rol. Je kent hem uit series als 3rd Rock from the Sun en Dexter!

John Lithgow

2. Batteries Not Included

Child’s Play zou in eerste instantie Batteries Not Included heten. Toen bekend werd dat niemand minder dan Steven Spielberg al werkte aan een film met deze titel, werd daar snel van afgezien.

Chucky

3. Chucky themesong? 

Chucky had aanvankelijk zijn eigen themesong, maar uiteindelijk werd dit plan afgeschoten. En na het horen van het eindresultaat kunnen we ons daar best iets bij voorstellen...

4. Eerbetoon aan andere horrorlegendes

In Bride of Chucky zit een dikke knipoog naar andere beroemde horrorschurken. Wanneer vroeg in de film een politiekluis wordt geopend, zien we daar het masker van Jason, de handschoen van Freddy, het masker van Michael Myers en de kettingzaag van Leatherface.

Chucky

5. Leave Britney alone!

In Seed of Chucky wordt een lookalike van Britney Spears omgebracht. De managers van de popprinses konden er niet bepaald om lachen. Onder druk van een dreigende rechtszaak, werd door de makers dan ook een bizarre disclaimer toegevoegd aan de tv-spotjes voor dit vervolg: “Britney Spears zit niet in deze film.”

6. Quentin Tarantino heeft het te druk 

Rapper Redman speelt in Seed of Chucky een sleazy regisseur die de Child’s Play-moorden wil verfilmen. Deze rol was eigenlijk geschreven voor Quentin Tarantino, maar de regisseur van hits als Pulp Fiction en Django Unchained bedankte helaas voor de eer.

Chucky

7. Familieaangelegenheid 

In de prima vervolgen Curse of Chucky en Cult of Chucky neemt de kniehoge killer het op tegen Nica, een jonge vrouw met een dwarslaesie. Zij wordt gespeeld door Fiona Dourif. Inderdaad, de dochter van de man die in alle Child’s Play-films de stem van Chucky inspreekt!

Chucky

8. Beter goed gejat...

In aanloop naar de dvd-release van Curse of Chucky verschenen een aantal promovideo’s waarin Chucky verschijnt in andere horrorfilms. Met behulp van wat slim knip- en plakwerk duikt de psychotische pop onder meer op in Psycho, The Purge en Drag me to Hell.

9. Chucky en z'n maker eindelijk samen!

Chucky wordt tot leven gewekt dankzij het onvergetelijke ontwerp van special effects-goeroe Kevin Yagher en acteur Brad Dourif. Ondanks dat hun samenwerking al teruggaat tot 1988, ontmoetten ze elkaar pas voor het eerst in 2018. Dat gebeurde op, hoe kan het ook anders, een horrorconferentie!

Lees verder