Shut up Superguide: 7 redenen waarom Bohemian Rhapsody gewoon een te gekke film is

Door Redactie
Shut up Superguide: 7 redenen waarom Bohemian Rhapsody gewoon een te gekke film is

Vorige week hadden wij het lef om wat fouten in Bohemian Rhapsody aan te wijzen, en dat leverde ons vele woeste reacties op. Hoe durfden we ons druk te maken over wat er nou wel of niet klopt in zo'n mooie film?! Ga je schamen Superguide! Vooruit dan, om het goed te maken hierbij 7 redenen waarom Bohemian Rhapsody gewoon een te gekke film is:

1 - Het verhaal is meeslepend

Het levensverhaal van Freddie Mercury is zo wonderbaarlijk, dat je je haast afvraagt waarom het niet al eerder verfilmd is. Hij was één van de grootste performers ooit, en daarnaast leefde hij erop los zoals weinigen dat hem kunnen nadoen. Mercury is dan wel jong gestorven, in zowat elk jaar van zijn bewogen artiestenleven heeft hij meer meegemaakt dan de meeste mensen in een heel mensenleven.

2 - De muziek staat als een huis

Als Bohemian Rhapsody één ding duidelijk maakt, is het wel dat de muziek van Queen na al die jaren nog steeds tijdloos en onverwoestbaar blijkt. Er zijn weinig bands die zoveel goede nummers hadden, en nog minder bands waarbij alle vier de bandleden sterke nummers aandroegen die allemaal tot grote hits uitgroeiden.

3 - Een nieuwe generatie maakt zo kennis met Queen

Waar de meeste tieners van nu rockmuziek alleen lijken te kennen van de T-shirtjesafdeling van de H&M, brengt Bohemian Rhapsody een nieuwe jongere generatie die normaal niets moet hebben van Radio 2 of Radio Veronica in contact met de muziek van Queen. En zo is de classic seventies rock van deze vier Britten dankzij deze biopic weer helemaal hot!

4 - Rami Malek doet het ontzettend goed

Ook al was hij misschien nog beter geweest met een paar bruine lenzen in, toch doet Rami Malek het uitstekend als Freddie Mercury. Vooraf was al duidelijk dat het succes van deze biopic afhankelijk zou zijn van de hoofdrolspeler, en het giga-succes van Bohemian Rhapsody is het beste bewijs dat de keuze voor Malek een schot in de roos was. Ook de acteurs die de andere drie bandleden spelen zijn geweldig goed gecast.

5 - Het zet de deur open naar meer muziekbiopics in de bioscopen

Een gouden regel in de filmindustrie: als er ergens een grote hit is, komen er binnen de kortste keren soortgelijke films op de markt. Reken maar dat filmproducenten in Hollywood momenteel oude popencyclopedieën doorspeuren op zoek naar andere muzieklegendes wiens levens ze kunnen verfilmen. Hier hebben we alvast een rijtje tips.

6 - De machtig mooie meta-grap met Mike Myers

Het door Mike Myers gespeelde personage Ray Foster bestond helemaal niet, maar deze patserige platenbaas zorgt wel voor de mooiste grap van de film: als de band hem voorlegt dat Bohemian Rhapsody de nieuwe single moet worden, barst hij los in een tirade over waarom het nooit iets kan worden met dit nummer. Volgens Foster moet B-kantje I'm In Love With My Car juist de nieuwe single worden. Daar kunnen tieners tenminste lekker op uit hun dak gaan. Bohemian Rhapsody, daar zouden kids nooit op kunnen headbangen in hun auto. Diezelfde Mike Myers bewees natuurlijk dat het tegendeel waar was met de beroemde headbang-scène uit Wayne's World.

7 - De Live Aid-finale zorgt voor kippenvel

Gedurende de hele film worden we al op prachtige performances getrakteerd, maar aan het einde gaat het helemaal los met een uitstekende uitvoering van het wereldberoemde Live Aid-optreden. Met je vuist omhoog loop je vervolgens bulderend de bioscoop uit. Wanneer gaan we deze weer zien?