Hoe transformeerden de castleden van Bohemian Rhapsody in de muzikanten van Queen?

Door Redactie
Hoe transformeerden de castleden van Bohemian Rhapsody in de muzikanten van Queen?

Over minder dan twee weken gaat eindelijk de langverwachte Freddy Mercury-biopic Bohemian Rhapsody in première. Om in de stemming te komen is hier een kijkje achter de schermen, waarin we kunnen zien hoe de vier acteurs die de mannen van Queen spelen zich voorbereidden op hun rollen. Natuurlijk draait het vooral om Rami Malek als Mercury, maar wie zijn die andere drie die May, Taylor en Deacon spelen?

Krullenbollenpruik en klaarGwilym Lee blijkt geweldig gecast als gitarist Brian May, want niet alleen heeft hij een soortgelijk postuur, ook klinkt hij hetzelfde als de snarenplukker. Hier had de make up-afdeling het vast niet moeilijk mee: even een krullenbollenpruik erop en klaar is Kees. Ook Joe Mazzello is een schot in de roos, want hij heeft precies dezelfde stoïcijnse blik als bassist John Deacon. De twee jonge acteurs vertellen hoe zij voor deze rollen daadwerkelijk hebben geleerd hun instrumenten te bespelen, want een beetje doen alsof kan natuurlijk niet in zo'n grote biopic.

“Het duurt jaren om te leren drummen”Queen-drummer Roger Taylor reageert hierop met een uitleg wat hij Ben Hardy, die hem speelt in de film, geleerd heeft: “Ik heb alleen maar een paar visuele truukjes uitgelegd die er goed uitzien, want het duurt jaren om echt te leren drummen”, aldus Taylor.  De drummer heeft samen met Queen-gitarist Brian May volop lof over de castleden. “Die vier jongens die ons spelen zijn geweldig”, aldus May. “Als ik naar de opnames kijk geloof ik echt dat Gwilym Lee mij is”, zo zegt de stergitarist.

Vanaf 1 november doet Bohemian Rhapsody de Nederlandse bioscoopzalen op hun grondvesten schudden.