3 van de 9 romantische series die je nog niet gezien hebt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
3 van de 9 romantische series die je nog niet gezien hebt

Deze 9 romantische series heb je vast nog niet gezien

|
|

Laatste update:

Als echte romanticus heb je de meeste romantische series natuurlijk al lang gezien. Of niet? Misschien heb je een paar van deze verborgen pareltjes toch gemist?

9. Modern Love

We trappen deze lijst met romantische series af met Modern Love. In deze bijzondere anthologieserie vertelt elke aflevering een ander verhaal. Een soort Love Actually, zeg maar. De serie verkent allerlei vormen van liefde: romantisch, platonisch, seksueel en meer. Ook qua geweldige cast doet Modern Love denken aan onze favoriete kerstfilm. Je ziet onder meer Anne Hathaway, Tina Fey, Andy Garcia, Dev Patel én Ed Sheeran voorbijkomen.

8. A Discovery of Witches

De fantasyserie A Discovery of Witches draait om historica Diana Bishop (Teresa Palmer). Zij stuit tijdens haar werk op een verloren gewaand, betoverd manuscript dat de mysteries rond het bestaan van magische wezens kan oplossen. Tijdens haar onderzoek kruist Diana haar pad met dat van vampier Matthew Clairmont (Matthew Goode). De twee sluiten een bondgenootschap om het boek te beschermen. Je raadt het al: dat ‘bondgenootschap’ is lang niet zo zakelijk als het klinkt…

7. You're the Worst

Auteur Jimmy en publicist Gretchen ontmoeten elkaar op de bruiloft van Jimmy’s ex. Het klikt enorm, al is het maar omdat ze beiden een hekel hebben aan het kersverse echtpaar. Maar kunnen deze cynische, egoïstische mensen überhaupt wel een liefdevolle relatie met een ander aangaan? Jimmy en Gretchen kibbelen wat af, maar kunnen stiekem ook al snel niet meer zonder elkaar. Ook knap: You’re the Worst gaat complexe kwesties zoals depressie en PTSS niet uit de weg.

6. Lovesick

De romantische comedyserie Lovesick volgt slungel Dylan (Johnny Flynn), die erachter komt dat ‘ie chlamydia heeft. En dat vervolgens gebruikt om het nog eens aan te leggen met al zijn ex-bedpartners… We kunnen deze romantische serie enorm aanraden aan fans van Sex Education. Lovesick kent weliswaar wat oudere hoofdpersonages, maar de stomme acties en ongemakkelijkheid van Dylan doen ons enorm denken aan die van Otis.

Ook deze series moet je gezien hebben als liefhebber van Sex Education.

5. Castle

Castle is een van de bekendste politieseries van de laatste jaren. En ja, een politieserie kan ook romantisch zijn! We volgen Richard Castle (Nathan Fillion), een wereldberoemde misdaadauteur. Wanneer er een moord gepleegd wordt, die sprekend lijkt op een moord uit een van zijn boeken, vraagt de politie om Richards advies. Hij moet daarvoor samenwerken met de mooie én slimme rechercheur Kate Beckett (Stana Katic). En zoals je wel kunt verwachten, wordt hun samenwerking met de week heftiger en heftiger... op allerlei vlakken.

4. Grace & Frankie

Grace & Frankie bewijst dat romantische series met oudere hoofdrolspelers ook geweldig goed kunnen zijn. Hippie Frankie (Lily Tomlin) en zakenvrouw Grace (Jane Fonda) komen erachter dat hun echtgenoten hen verlaten… voor elkaar! Na zo’n lang huwelijk moeten de twee seventy somethings opnieuw leren hoe het is om vrijgezel te zijn. Gelukkig wordt het liefdesleven van de dames net zo serieus genomen als dat van hun kinderen. Verfrissend en zelfs leerzaam, zeker voor de oudere kijker.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

3. Pushing Daisies

Pushing Daisies werd veel te vroeg van de buis gehaald… Het is namelijk een van de meest charmante romantische series ooit. We volgen taartenbakker Ned (Lee Pace), die een nogal merkwaardige kracht heeft. Hij kan mensen en dieren opwekken uit de dood! Aan die bijzondere kracht zit echter ook een nadeel: als Ned een eerder tot leven gewekt wezen een tweede keer aanraakt gaat het weer dood, alleen dan wel voor eeuwig. Ook lastig: als hij iemand langer dan een minuut laat leven, gaat er iemand anders in de buurt dood.

2. Poldark

Ben je net als wij dol op Outlander? Dan móét je het fijne kostuumdrama Poldark een kans geven. De jonge soldaat Ross Poldark (Aidan Turner) keert na de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog terug naar zijn oude woonplaats. Niets is echter meer zoals het vroeger was... Ross’ vader is overleden en zijn grote liefde is verloofd met zijn bloedeigen neef, in de veronderstelling dat haar vroegere minnaar is omgekomen aan het front. Zo goed en kwaad als het gaat probeert Ross een nieuw leven op te bouwen.

Meer series à la Outlander checken? Wij geven je in dit toplijstje graag een voorzetje.

1. This Is Us

In This Is Us volgen we een aantal mensen, wiens levens op een onverwachte manier met elkaar verwikkeld zijn. Hoe dat precies zit, zullen we niet verklappen. De hoofdpersonages zijn in ieder geval de nieuwbakken ouders Rebecca en Jack. This is Us heeft een beetje een sfeertje zoals in Grey’s Anatomy (maar dan zonder het ziekenhuis) of in Gilmore Girls. En dat wordt nog eens versterkt omdat Gilmore Girls-ster Jess (Milo Ventimiglia) een van de hoofdrollen vertolkt. Smullen!

Op zoek naar meer lovey-dovey kijkvoer om bij weg te zwijmelen? Dit zijn volgens ons de beste romantische series op Netflix. En deze titels behoren wat ons betreft tot de beste romantische films op de streamingdienst.

Lees verder