11 Redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm allertijden is

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
11 Redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm allertijden is

11 Redenen waarom Love Actually de beste kerstfilm allertijden is

|
|

Laatste update:

Als je nog niet zit, neem dan nu even plaats. We hebben namelijk een Love Actually-feitje voor je, waar je week in de knietjes van wordt. De kerstfilm der kerstfilms kwam deze maand namelijk 15 jaar geleden uit! 15. Jaar. Oud. Om je existentiële leeftijds-crisis iets beter te verwerken, hebben wij 11 redenen waarom Love Actually al 15 jaar de beste kerstfilm is voor je verzameld. (Wist je trouwens dat er een klein deel 2 gemaakt is?)

1. We krijgen het warm van de soundtrack

We willen niet de hele decembermaand Mariah Carey horen. Dus de zoetsappige, swingende playlist van Love Actually is een heerlijke afwisseling waar we elke keer spontaan van gaan dansen.

2. Met als absolute muzikale hoogtepuntje: Christmas Is All Around

Billy Mack: you're the man!

3. De inpakscène met Rowan Atkinson is hilarisch

Mr. Bean achter de balie aan de slag met lintjes en geurbloemetjes: goud. En de blik van de legendarische Alan Rickman maakt het alleen maar beter.

4. Emma Thompson bewijst waarom zij een Oscarwinnares is

Probeer het maar eens droog te houden tijdens de (zeer ondergewaardeerde) scène waarin Emma's personage erachter komt dat haar man een affaire heeft.

5. De film laat liefde op een realistische manier zien

Liefde is niet altijd leuk. Van scheidingen tot onbeantwoorde liefdes én happy ever afters: Love Actually heeft het allemaal.

6. Het is de enige familie-kerstfilm waar je rode wangetjes van krijgt

Hoe onschuldig ook: de scènes met porno-acteurs John en Judy zijn nog steeds ongemakkelijk om te kijken met paps en mams op de bank.

7. Deze iconische scène

De helft van de wereld vindt dit de meest creepy filmscène ter wereld, de andere helft kan zich niets romantischer voorstellen. Maar één ding is zeker: ie-der-een kent deze scène.

8. Het feit dat we door alle romantiek massaal vergeten dat er bijna een derde wereldoorlog aankomt?

Het ultieme romantische gebaar van Prime Minister Hugh Grant was alle banden breken met de Verenigde Staten voor zijn liefje Natalie. We geloven echter niet dat de afschuwelijke Amerikaanse president dat prima gevonden zou hebben... Maar ach: liefde maakt blind!

9. Die bruiloft

Heb je aantekeningen gemaakt? Je bruiloft telt alleen nog maar mee als de hele kerk uitbarst in één groot All You Need Is Love-spektakel.

10. Familie is alles

Het verhaal van weduwnaar Daniel (Liam Neeson) en Sam (Thomas Sangster) leert je dat familie belangrijker dan alles is. Net als Sarah (Laura Linney) overigens; die voor haar gehandicapte broer door het vuur gaat.

11. Ehmmm, de cast?!

Hebben we niet al 20 keer gezegd hoe belachelijk de cast is? Nee? Bij deze!

Lees verder