7 series die je moet zien als je Sex Education tof vond

Sex education netflix otis eric.png

Otis, Eric en Maeve zijn terug! Het tweede seizoen van de coming-of-age-serie Sex Education staat nu op Netflix, met alle ongemakkelijke en hilarische scènes die daarbij horen. De NSFW-openingsscène zette meteen de toon! Heb jij alle afleveringen al gebinged? Deze 7 series zijn perfect om na Sex Education te kijken!

1. Big Mouth

De sitcom Big Mouth (een Netflix Original) is een feest der herkenning voor Sex Education-kijkers, maar dan in een heerlijk geanimeerd jasje. Comedians en beste vrienden Nick Kroll en Andrew Goldberg creëerden de serie en konden putten uit hun eigen zéér ongemakkelijke puberjeugd. Waar het over gaat? We volgen een groepje kids die extreem in de pubertijd zitten. Maar echt. De hilarische 'hormoonmonsters' - een soort krankzinnige schouderengeltjes - maken de toch al verwarrende leventjes van de kids alléén maar chaotischer!

2. The End Of The F***ing World

Nogal duister, maar het heeft ongeveer dezelfde offbeat toon als Sex Education. De 17-jarige psychopaat James gaat op roadtrip met de keiharde, mysterieuze Alyssa – op zoek naar haar echte vader. Wat volgt is een gestoorde ontdekkingsreis met twee hele rare, maar opgewonden pubers die voor elkaar vallen. Hoogst vermakelijke én ongemakkelijk. Seizoen 1 en 2 zijn te zien op Netflix.

3. Awkward

Minstens zo puberaal en gênant als Sex Education. In Awkward volgen we de onzekere en onzichtbare Jenna Hamilton van 15, die na een ongeluk slash zelfmoordpoging opeens ongewenst populair is. Werkelijk álles wat in Sex Education voorbij komt, zit hier ook wel een beetje in. Verborgen liefdes, sexting, een geniale high school-setting; perfect. Alle 5 seizoenen zijn te zien op Videoland. Bingen maar!

4. Skins

Hier gaat het er nog iets heftiger én sexyer aan toe dan in Sex Education. In de superpopulaire Britse tienerdramaserie Skins volg je drie verschillende casts (eigenlijk: generaties), verspreid over 7 seizoenen. Bijna elke aflevering staat er één personage centraal. Het zijn stuk voor stuk seizoenen vol seks, héél veel feestjes, homoseksualiteit, mentale problemen, drank, vriendschap, drugs én alles wat daarbij hoort. Deze rauwe show speelt zich af in Bristol en is voor velen jeugdsentiment. Staat op Netflix!

5. Derry Girls

Net even andere koek, maar zeker herkenbaar voor Sex Education-lovers. Deze Netflix-serie is óók Brits, maar focust zich op een 16-jarig meisje en haar vriendinnengroep. Het speelt zich af in het Noord-Ierse Derry circa 1992 – inderdaad, vol in The Troubles, de tijd waarin Noord-Ierland enorm verdeeld was. Het gaat die heftige zaken zeker niet uit de weg, maar Derry Girls is bovenal een sterke coming-of-age-comedy over hoe het is om op te groeien als meisje in een extreem roerige omgeving.

6. Lovesick

Volgt slungel Dylan, die erachter komt dat ‘ie chlamydia heeft. En dat vervolgens gebruikt om het nog eens aan te leggen met al zijn ex-bedpartners. Wow! Een serie die – vanwege de wat oudere hoofdpersonages – misschien niet meteen doet denken aan Sex Education, maar: de stomme acties en ongemakkelijkheid van Dylan lijken nogal op die van Otis. Wederom te zien op Netflix.

7. Easy

In Easy zie je eigenlijk het werk van Otis’ moeder Jean (Gillian Anderson), de sekstherapeute. Deze Netflix-show – waarvan alle drie de seizoenen online staan – focust op veel verschillende personages, vaak koppeltjes, die allerlei zéér herkenbare, maar ook frustrerende problemen hebben. Vooral op het seksvlak. Natuurlijk. Ook moeten ze dealen met partners die hun relatie niet meer zo zien zitten. Dit alles speelt zich af in Chicago. Met best wel grote namen als Dave Franco, Orlando Bloom en Aubrey Plaza.