Netflix-tip: verliefde psycho’s in The End of the F***ing World

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix-tip: verliefde psycho’s in The End of the F***ing World

Netflix-tip: verliefde psycho’s in The End of the F***ing World

|
|

Laatste update:

De Netflix-serie The End of the F***ing World is in feite een romantische komedie… maar dan niet op de manier zoals Hollywood ze voorbakt!

Psychopaat

The End of the F***ing World is gebaseerd op de gelijknamige strip van Charles S. Forsman. En zoals de titel al weggeeft, gaat het er niet bepaald gezellig aan toe! Zo is de held van het verhaal de jonge psychopaat James. Hij droomt er al jaren van om een moord te plegen. Zijn duistere fantasieën lijken werkelijkheid te worden wanneer hij in contact komt met Alyssa, een grofgebekte scholiere die van huis weg wil lopen. James besluit mee te gaan in haar plan en wat volgt is een bizarre road trip vol dood, verderf en haarverf!

Lomp

Het is geen spoiler dat James en Alyssa verliefd op elkaar worden. Zoveel is wel duidelijk vanaf de eerste ongemakkelijke kus op het schoolplein. Sterker nog, de buitenbeentjes vormen een van de charmantste liefdeskoppels die we in tijden hebben gezien! Ondanks dat we hier te maken met een sadistische psychopaat en een verschrikkelijk lompe wegloper, leef je dan ook al snel mee met dit maffe stel. Ook al spat het bloed soms tegen de muren. Het kan daarbij geen kwaad dat James en Alyssa gespeeld door worden door twee jaloersmakend getalenteerde acteurs, Alex Lawther (Black Mirror) en Jessica Barden (Penny Dreadful). Voeg hierbij de gortdroge humor en de zwartgallige toon, en je hebt een prettig gestoorde kruising tussen When Harry Met Sally en Natural Born Killers!

Lees verder