Hartverscheurend! De zieligste scènes uit Game Of Thrones

Jon Snow kijkt verdrietig, vanwege deze scènes in Game Of Thrones

Game Of Thrones was een serie vól spanning, pathos, bloeddorst, lillend vrouwenvlees en meedogenloze wreedheid. Dankzij déze zielige scènes liepen we toch weer een paar flinke krassen op onze ziel op!

Het is moeilijk om één zielige scène uit te kiezen. Het zijn er bijzonder veel, en de ene kwelt je nog feller dan de andere. Na veel schelden en vechten kwamen we op deze lijst uit! Niet te verwarren met de coolste Game Of Thrones-Scènes; die vind je hier!

Ned Stark

Ned Stark wordt door de koning gevraagd om een paar problemen op te lossen, maar stuit al snel op een akelig complot. De kinderen van de koning zijn helemaal niet van hem! De eerlijke Ned probeert subtiel te werk te gaan om het goede te doen, maar dat is een hofhouding van intriganten erg moeilijk. Ned wordt genaaid waar hij bij staat, en wordt verbannen naar The Night’s Watch…

Dénkt iedereen, want die irritante Joffrey zet op eigen houtje zijn straf om in de doodsstraf! Zielig voor Ned en zijn kinderen, maar voor de kijkers erg goed: anders was de serie een stuk eerder afgelopen.

Tommen heeft er geen zin meer in

De jonge koning Tommen wordt gemanipuleerd waar hij bij staat. Als het niet door zijn verloofde Margaery Tyrell is, dan zeker door zijn bloeddorstige moeder Cersei. Cersei blaast ook zijn halve schoonfamilie op, samen met Margaery en de leiding van de kerk… Verscheurd van verdriet, en zich afvragend in wat voor openluchtgesticht hij terecht is gekomen, loopt hij uit het raam. Doei!

De verraders van The Night’s Watch

Jon Snow wordt door zijn kameraden van The Night’s Watch een fiks aantal keer in zijn corpus gestoken, waarna hij komt te overlijden. All-star Melisandre wekt hem tot leven, waarna Jon degenen die hem te grazen namen moet berechten.

Het lastige is… Snow was de leider van The Night’s Watch, en en ze hadden naar hem moeten luisteren. Tegelijkertijd waren zijn orders bizar! Wildlingen binnenlaten in het fort? Die van bijna iedereen wel een familielid hadden vermoord? Gekkenwerk!

Alliser Thorne, die wel een beetje lijkt op Geert Wilders, gedroeg zich al lange tijd als een lul met vingers tegen Jon Snow, en werd lange tijd afgeschilderd als een soort schurk. Maar zijn overtuiging dat Snow een verrader is, is echt niet uit de lucht gegrepen. De kleine Olly voelde zich erg verraden door Jon, de man tegen wie hij enorm opkeek. De Wildlingen vermoordden zijn familie en uitegerekend Jon papt met deze dudes aan.

Jon Snow begrijpt dit zelf ergens ook wel, alleen kan hij als leider van The Night’s Watch dit verraad niet oer zijn kant laten gaan. Hij móet! Trouwens…

Ygritte!

Olly schoot ook een pijl in de long van Ygritte, de lover/vijand van Jon Snow. Hij dacht dat hij het juiste deed (dat knikje!), en eigenlijk was dat ook zo, maar we hadden gehoopt dat het duo ooit nog herenigd zou worden… Zoals in het echt!

Hold the Door!

Hodor was de vriendelijke, verstandelijk beperkte reus die Bran regelmatig droeg toen hij verlamd was. Hij kon alleen ‘hodor’ zeggen, nadat hij op jonge leeftijd getroffen werd door een toeval. In het heden blijkt deze attaque veroorzaakt door Bran, die met zijn powers in het verleden kijkt, terwijl de Night King hun schuilplaats aanvalt.

Meera Reed, de beschermengel van Bran, roept dat Hodor de deur moet dichthouden (‘Hold the door!’), en omdat de jonge Hoor dit gekrijs in het verleden hoort, verandert hij in de zwakzinnige reus die we later leren kennen (en liefhebben!).

Hodor is niet de enige die in deze dramatische scène omkomt: ook de reuzenwolf Summer wordt opgegeten door de zombies van de Night King. Oh ja, en die bespottelijke elfjes, maar who cares?

Alle huwelijken van Sansa Stark

Sansa begint Game Of Thrones als een naïef wicht, maar aan het einde van de serie is ze waarschijnlijk ons favoriete personage. Sansa wordt door Joffrey vernederd, het hoofd van haar vader wordt eraf gehakt en ze moet er naar kijken. Daarna wordt ze ‘gered’ door een huwelijk met Tyrion, die haar met respect behandelt, maar manipuleert Littlefinger haar zodat ze met de gestoorde Ramsay Bolton trouwt.

Wat er dan allemaal met de arme Sansa gebeurt is te verschrikkelijk voor woorden… Daar gaan we het niet eens over hebben. Dat ze aan het einde van de serie de zelfbewuste, trotse heerseres van Het Noorden is, zagen we niet aankomen. Sansa Stark heeft geen zin meer in jouw gezeik.

Red Wedding

The Red Wedding komt vaak voor in dit soort lijsten. De scène is spannend, bloederig, verschrikkelijk om naar te kijken én hartverscheurend! Robb Stark, zijn familie en leger zijn te gast bij de Freys, die een verschrikkelijk verraad plegen. Ie-der-een wordt doodgemaakt, en dat terwijl ze te gast waren (dat is in Westeros zo’n beetje het ergste dat je kunt doen!). Richard Madden is er nog steeds kapot van!

Knappe(rige) Shireen

Shireen is de geliefde dochter van Stannis (The Mannis) Baratheon. Lange tijd lijkt hij één van de weinige geschikte kandidaten om de IJzeren Troon over te nemen. De priesteres Melisandre, gespeeld door Carice van Houten, heeft echter een bizarre invloed op Stannis en zijn vrouw. Tegenslag na tegenslag teistert Baratheon en zijn leger, en telkens wordt de situatie uitzichtlozer.

Dan weet Melisandre wel een oplossing: The Lord Of Light eist zijn dochter op als offer. Ergens is Stannis zijn verstand verloren, waardoor Shireen regelrecht de brandstapel op gaat…

De scène is hartverscheurend, en Stannis viel hierdoor finaal door de mand. Dat besefte hij zelf ook, want hij was hierna 100% levensmoe.

En jullie?

Welke zielige Game Of Thrones-scènes zullen jullie nooit meer vergeten? Hebben we iets over het hoofd gezien? Na de finale vragen we ons dit trouwens allemaal af!