Stranger things acteurs poseren in groepsformatie

Veronica Superguide logo
Stranger things acteurs poseren in groepsformatie

Dit zijn de 7 beste fantasy-series op Netflix!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vampieren, weerwolven, heksen en demonen: in het fantasy-genre kan het allemaal niet gek genoeg! Om de illusie van magie toe te voegen aan onze ordinary lives zijn fantasy-series de perfecte manier om even te ontsnappen aan de sleur van het dagelijks leven. Daarom hebben wij een lijstje samengesteld van de beste fantasy-series die Netflix te bieden heeft! 

1. The Vampire Diaries

Liefde, drama, bloederige aanvallen en ontzettend knappe hoofdrolspelers. The Vampire Diaries beschikt over alle factoren voor een spannende serie die lekker makkelijk wegkijkt. Na de dood van haar ouders staat het leven van Elena opeens op zijn kop. Alsof dat nog niet genoeg is, blijkt haar nieuwe vriendje Stefan een vampier van 163 jaar oud te zijn en haar beste vriendin Bonnie een heks. Met de komst van Stefan volgen meerdere vampieren, heksen en weerwolven die het hele dorp op stelten zetten en zorgen voor avontuur, vermaak en héél véél drama. 

2. Shadowhunters

Clara komt er op haar 18e verjaardag achter dat ze anders is dan ze dacht. Ze ontmoet Jace, een jongen die een Shadowhunter blijkt te zijn. Shadowhunters zijn half-engel, half-mens en redden de mensen op aarde van demonische wezens als vampieren en weerwolven. Clara komt erachter dat ze ook een shadowhunter is en de wereld moet redden van demonen uit de onderwereld. Dat is nog eens een avontuurlijk verjaardagscadeau! Het laatste seizoen van Shadowhunters is helaas al van start op Netflix, maar met dit lijstje hoef je je niet te vervelen zodra je uitgekeken bent!  

3. The Order

Dit pareltje staat sinds een maand op Netflix en brengt vampieren, weerwolven en tovenaars samen.The Order gaat over Jack Morton die wordt toegelaten op een universiteit waar een geheim genootschap magie bedrijft. Hij wordt lid van het verbond en moet al snel aan de bak: het genootschap heeft het namelijk aan de stok met dodelijke weerwolven! Dat is nog eens wat anders dan je gemiddelde studentenvereniging. 

4. Stranger Things

Vanaf het moment dat de serie in het aanbod kwam werd Stranger Things gelijk een hit. Het verhaal draait rondom Will, die op mysterieuze wijze verdwijnt in een bovennatuurlijke wereld genaamd The Upside Down. Zijn vrienden en familie gaan het avontuur aan en doen alles om hem eruit te krijgen. Dat gaat niet gepaard zonder problemen. Met het openen van de poort naar deze wereld komen grimmige wezens, veel slijm en duisternis kijken. De serie is een groot succes en Stranger Things 3 is sinds deze zomer beschikbaar. Seizoen 4 staat ook al gepland. 

5. Once Upon A Time

Sprookjes bestaan echt! Op een creatieve manier maken we in Once Upon A Time kennis met de klassieke sprookjeswereld. Vast in de wereld van ‘gewone’ mensen vertoeven alle sprookjesfiguren zonder happy ending in het dorpje Maine. Ze hebben geen idee wie ze werkelijk zijn door een vloek van de Evil Queen. Emma Swan, die nog niet weet dat ze de verloren dochter van Snow White en Prince Charming is, kan als enige deze vloek verbreken. Tijdens haar missie maken we kennis met allerlei sprookjesfiguren en verschillende werelden. Once Upon A Time geeft een unieke blik in de wereld van sprookjes en laat op leuke wijze zien hoe de figuren van onze verbeelding er in het echt uit zouden zien. 

6. Chilling Adventures of Sabrina

Sabrina zit tussen twee werelden in. Aan de ene kant haar familie die bestaat uit heksen, terwijl aan de andere kant al haar vrienden slechts ‘gewone’ mensen zijn. Op haar 16e verjaardag moet ze een keuze maken tussen de twee werelden, en die komt steeds dichterbij. Ze vindt het moeilijk om een balans te vinden en neigt steeds meer naar de duistere kant van de magie… als dat maar goed gaat! Wist je dat de serie zo'n succes is dat er al vier seizoenen op de planning staan

7. The Shannara Chronicles

The Shannara Chronicles speelt zich ver in de toekomst af. De menselijke beschaving is verdwenen en de overlevenden worden door een magische boom beschermd die ervoor zorgt dat kwade wezens de wereld niet in kunnen. De boom begint helaas steeds zwakker te worden en het is de taak aan een jonge groep helden om de boom te redden. Dat wordt uiteraard geen makkelijke missie. 

Lees verder