Er is leven ná Shadowhunters, met deze series op Netflix!

Veronica Superguide logo
Er is leven ná Shadowhunters, met deze series op Netflix!

Er is leven ná Shadowhunters, met deze series op Netflix!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Ondanks de inzet van Shadowhunters-fans valt het doek binnenkort definitief. Deze Netflix-series kunnen het engelvormige gat in je ziel opvullen!

Shadowhunters is momenteel aan de laatste meters bezig… Het derde seizoen is het laatste van de fantasyserie, en de gepassioneerde fanbase heeft de serie niet kunnen redden. Wél kregen de makers toestemming om twee extra afleveringen te maken, om Shadowhunters een zo mooi mogelijk einde te geven.

Maar goed: in mei is het afgelopen met Clary Fairchild en haar hemelse vrienden en vriendinnen! Hoe gaan we dit gat opvullen? Met deze series komen we een heel eind!

Shannara Chronicles

Deze fantasyserie is gebaseerd op de boeken van Terry Brooks. Shannara Chronicles speelt zó ver in de toekomst, dat het weer fantasy wordt, omdat de menselijke beschaving al lang verdwenen is. Een magische boom zorgt ervoor dat kwade wezens de wereld niet in kunnen, helaas gaat het helemaal niet goed met deze Elcryss. Een groep jonge helden probeert de boom te redden.

Helaas is Shannara Chronicles na twee seizoenen geannuleerd, omdat de zender die de serie uitzond een andere strategie wilde doorvoeren. De makers proberen hem nog aan andere zenders te slijten, maar hoe langer het duurt, des te kleiner wordt de kans dat het nog iets oplevert… Als je hart niet nóg een geannuleerde serie wil liefhebben, begrijpen we dat natuurlijk.

Grimm

De sprookjes van de gebroeders Grimm zijn geen verzinsels, maar een soort documentaires! Zo kun je Grimm kort samenvatten. Rechercheur Nick Burkhardt (David Giuntoli) is een Grimm, die de mensheid moet beschermen tegen allerlei sprookjeswezens.

Hoewel Grimm inmiddels afgelopen is, zijn er zes seizoenen te bekijken. Er is ook sprake van een spin-off, maar wanneer die verschijnt is nog niet bekend.

Teen Wolf

Zo lang Buffy The Vampire Slayer niet op Netflix staat, valt er nog te genieten van Teen Wolf: een soort weerwolf-variant. Zes bloederige seizoenen lang!

Mocht je meer van vampieren houden dan van weerwolven, dan staan The Vampire Diaries én de spin-off The Originals op het streamingplatform. De keuze is reuze!

The Order

Deze fantasyserie verscheen recent op Netflix. Jack Morton (Jake Manley) wordt toegelaten op een prestigieuze school, waar een geheim genootschap magie bedrijft. Al snel wordt hij toegelaten, maar dan blijkt deze club toch niet zo relaxt! De Hermetic Order Of The Blue Rose heeft het aan de stok met dodelijke weerwolven, en Jacks verdwenen vader speelt ook een vreemde dubbelrol! 

Netflix is sowieso wel lekker bezig qua fantasy-series. Wat denk je bijvoorbeeld van…

Chilling Adventures Of Sabrina

De Shadowhunters zijn halve engelen, die mensen beschermen tegen helse wezens. Sabrina Spellman is een halve heks, die pas begint aan haar magische opleiding. Eindigt ze als een goede heks, of zoekt de duistere kant van de magie op?

Chilling Adventures Of Sabrina werd eind vorig jaar een enorme hit voor Netflix. Het tweede seizoen begint al verrassend snel: op 5 april.

Lees verder