Loki Disney+

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Loki Disney+

7 dingen die je moet weten voor je Loki gaat kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Loki komt eraan! Je kunt de eerste aflevering van de Marvel-serie vanaf 9 juni checken op Disney+. Voor het zover is, hier eerst nog wat last-minute dingen die je moet weten voor je Loki gaat kijken.

1. Waarom krijgt Loki een eigen serie?

Na WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier staat er binnenkort weer een nieuwe Marvel-serie voor je klaar op Disney+: Loki. Net als die twee voorgangers draait Loki ook om een ‘bijpersonage’ uit het MCU. Voorlopig lijkt dat het leidende principe te blijven voor de Disney+-series. Denk bijvoorbeeld aan de komende serie Hawkeye.

Disney en Marvel vinden het niet alleen leuk om deze personages meer in het zonnetje te zetten; de series zijn ook verbonden met de aankomende Marvel-films. Daarover straks meer, eerst een terugblik!

2. Wie is Loki ook alweer?

Loki (Tom Hiddleston) is de adoptiebroer van Thor (Chris Hemsworth) van Asgard. Als we voor het eerst kennismaken met het stel beraamt Loki een plan om Thor te laten verbannen, zodat hij zelf Odins (Anthony Hopkins) erfgenaam kan worden. Uiteraard faalt zijn plan, waarna Loki Thanos (Josh Brolin) ontmoet en zich aansluit bij z'n zoektocht naar de Infinity Stones.

Loki lokaliseert de Space Stone op aarde, maar wordt bij het uitvoeren van zijn snode plannen in de kraag gevat door Thor, die hem geboeid terugbrengt naar Asgard. Wanneer de Dark Elves binnenvallen, lijkt Loki het loodje te leggen, maar later blijkt dat hij misbruik maakte van de situatie om Odins identiteit aan te nemen… Een grote vergissing, aangezien het Hela (Cate Blanchett) in staat stelt om te ontsnappen! 

Thor en Loki bundelen hun krachten om Hela te stoppen. Dat lukt, maar wel ten koste van Asgard. Sowieso is de feestvreugde ver te zoeken. Kort daarna sterft Loki namelijk door toedoen van Thanos, die erg boos was dat de godheid stiekem de Infinity Stones achterover wilde drukken.

3. Is Loki niet dood?

Het korte antwoord is: ja. Loki werd inderdaad gedood door Thanos, maar in de Disney+-serie volgen we niet die Loki. We volgen de Loki die in Avengers: Endgame wist te ontsnappen met de Tesseract (oftewel: de Space Stone)! De Avengers reiden in die film terug in de tijd om de magische stenen opnieuw te verzamelen. In de chaos wist Thors broer alsnog te ontsnappen waardoor een aparte tijdlijn ontstond. Volg je het nog? Mooi, want het is die alternatieve tijdlijn-versie van Loki die we gaan zien in de serie.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

4. Waar gaat Loki over?

Naar verwachting springt Loki in zijn serie niet alleen lekker heen en weer door de ruimte… maar ook door de tijd! De Time Variance Authority (TVA) vindt dat niet leuk want het zorgt voor zoveel rommel. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor het monitoren en het in toom houden van de verschillende alternatieve tijdlijnen. Zodoende wordt Loki door de schimmige organisatie gevangen genomen en gedwongen op geheime missies door de geschiedenis gestuurd. Wat ze precies van de godheid willen, naast zijn kracht en skills, blijft nog even geheim…

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Deze Loki belooft best aardig te worden

Tegen het einde van zijn Avengers-verhaallijn is Loki veranderd in een van de good guys. De Loki in deze serie is alleen degene die nog niet zijn hele 'verlichting' heeft meegemaakt. Een van de laatste dingen die hij deed, is chaos schoppen in New York… Toch lijkt serie-Loki wel iets aardiger te zijn gemaakt.

6. Loki is verbonden met de Doctor Strange-sequel

Net als WandaVision wordt ook Loki verbonden met de aankomende MCU-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Deze sequel, waarin ook de Scarlet Witch een rol speelt, staat gepland voor maart 2022. Hoe de gebeurtenissen uit Loki precies in dat verhaal passen, is nog niet duidelijk, maar ongetwijfeld spelen tijdreizen, alternatieve tijdlijnen en multiversa een rol. Want, weet je, het staat letterlijk in de titel...

7. Loki is elke woensdag te zien op Disney+

Begin mei bracht Marvel een nieuwe teaser uit, waarin de releasedatum van Loki onthuld werd. We horen Hiddleston daarin zeggen dat “woensdagen de nieuwe vrijdagen zijn”. In tegenstelling tot WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier, worden de afleveringen van Lokitoch niet op vrijdag, maar op woensdag online gezet.

Loki is vanaf woensdag 9 juni wekelijks te zien op Disney+.

Lees verder