Nieuw op Disney+ in november 2021

Door Redactie
Home Sweet Home Alone, Olaf presenteert, Hawkeye
© Disney+

Op 12 november is het Disney Day en pakt Disney+ groots uit met talloze films, series en documentaires, waaronder Jungle Cruise, Dopesick en Home Sweet Home Alone. Aan het einde van de maand heeft de streamingdienst ook nog de Marvel-serie Hawkeye in petto.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

Series

Dopesick (seizoen 1)

In het waargebeurde Dopesick is te zien hoe een pijnstiller uitgroeide tot één van de gevaarlijkste verdovende middelen van Amerika. Terwijl de fabrikant van Oxycodon volhoudt dat minder dan 1 procent van de gebruikers verslaafd raakt, maakt de drug steeds meer slachtoffers.

Dopesick is vanaf 12 november wekelijks te zien op Star.

Olaf Presenteert (seizoen 1)

In deze verzameling van korte filmpjes geeft sneeuwpop Olaf zijn eigen humoristische draai aan geliefde Disney-films. Hij vertelt onder andere zijn eigen versie van De Leeuwenkoning en De kleine zeemeermin.

Olaf Presenteert is vanaf 12 november te zien op Disney+

Hit-Monkey (seizoen 1)

M.O.D.O.K. is niet langer het vreemdste Marvel-personage op Disney+, die plek wordt vanaf 17 november ingenomen door Hit-Monkey. Wanneer huurmoordenaar Bryce in Japan wordt gedood, raakt zijn ziel gekoppeld aan een Japanse makaak en Bryce maakt van deze aap een koelbloedige killer. 

Hit-Monkey is vanaf 17 november wekelijks te zien op Star.

Hawkeye (seizoen 1)

Na WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki is het nu de beurt aan Hawkeye om Disney+ onveilig te maken. Clint ‘Hawkeye’ Barton wil de kerstdagen doorbrengen met zijn gezin, maar wanneer een gemaskerde held opduikt, kan hij niet langer vluchten voor zijn gewelddadige verleden.

Hawkeye is vanaf 24 november wekelijks te zien op Disney+

The Beatles: Get Back

In 1970 kwam de documentaire Let It Be uit en deze film volgt de hoogte- en dieptepunten van The Beatles terwijl ze het gelijknamige album opnemen. De makers hadden nog veel beeldmateriaal over en dit belandde een halve eeuw lang achter slot en grendel. Regisseur Peter Jackson (The Lord of the Rings) heeft dit bijzondere archiefmateriaal gerestaureerd en er een nieuwe driedelige documentaireserie van gemaakt.

The Beatles: Get Back is vanaf 25 november te zien op Disney+

Films

Jungle Cruise (2021)

Voor iets meer dan twee tientjes extra kon je pretparkattractie Jungle Cruise al zien op Disney+ binnen de VIP-omgeving, maar vanaf Disney Day is de avonturenfilm voor alle abonnees beschikbaar. In Jungle Cruise gaat wetenschapper Lily Houghton (Emily Blunt) op zoek naar een mythische boom, die alle ziektes zou kunnen genezen. Daarvoor moet ze diep de Amazone in en de enige persoon die dit avontuur aandurft, is kapitein Frank Wolff (Dwayne ‘The Rock’ Johnson). 

Jungle Cruise is vanaf 12 november te zien op Disney+

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

In tegenstelling tot Jungle Cruise kwam Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings alleen in de bioscoop uit en vanaf Disney Day is deze superheldenfilm voor het eerst te streamen op Disney+. Het verhaal gaat over Sean (Simu Liu), die op het eerste gezicht een gewone twintiger is met een geestdodend bijbaantje. Maar hij blijkt de zoon te zijn van de Chinese misdaadbaas Wenwu (Tony Leung) en deze levensgevaarlijke gangster wil dat Sean hem opvolgt.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is vanaf 12 november te zien op Disney+

Home Sweet Home Alone (2021)

In het zesde deel van de Home Alone-filmreeks wordt er wéér een jongetje vergeten. Dit keer is het de 10-jarige wijsneus Max (Archie Yates uit Jojo Rabbit) en terwijl zijn familie in het vliegtuig richting Tokyo zit, moet hij het huis beschermen tegen twee klungelige inbrekers.

Home Sweet Home Alone is vanaf 12 november te zien op Disney+

Dit verschijnt ook op Disney+ in november

12 november

Disney en Pixar’s Ciao Alberto (2021)

Nieuwe short van The Simpsons (2021)

The World According to Jeff Goldblum (seizoen 2)

Star Wars Special Look (2021)

Marvel Special Look (2021)

Nu je weet wat er in november nieuw verschijnt op Disney+, wil je misschien ook weten wat de beste kijktips zijn op de streamingdienst. Dit zijn de beste films en de beste series op Disney+