Deze 7 dingen weten we over de nieuwe reeks Big Brother

Door Redactie
Geraldine Kemper en Peter Van de Veire, Big Brother

Na 15 jaar is het dan eindelijk zover: Big Brother maakt vanavond zijn grootse comeback! Dit nieuwe seizoen belooft weer vol te zitten met spanning, drama en liefdevolle momenten. Lees dus maar snel verder om achter alle ins en outs te komen.

1. De kandidaten

Het nieuwe seizoen Big Brother start met acht kandidaten die het aandurven om zich 100 dagen te laten opsluiten in het grote huis. Hoogstwaarschijnlijk komen daar in de loop van de tijd nog wat kandidaten bij én vallen er hier en daar nog wat mensen af, maar laten we eerst deze knappe koppen uit zowel Nederland als België leren kennen.

Daniëlle, 40 jaar (Made - Nederland)

Als je aan realityshows denkt, denk je waarschijnlijk snel aan jonge influencers die slechts meedoen voor de fame. Nou, daar heeft deze moeder van vijf kinderen niet per se behoefte aan. Ze is vooral toe aan break van het alledaagse en met een nieuwe uitdaging in Big Brother komt dat vast goed van pas. In het echte leven werkt ze als docent op het Hoger Beroepsonderwijs.

Jowi, 25 jaar (Den Haag, Nederland)

De 25-jarige Jowi verliet acht jaar geleden zijn grootouders op Curaçao om in Nederland te gaan studeren. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie, maar die leuke man moet hij toch echt achterlaten voor Big Brother. Dat laatste hoef je hem echter niet te vertellen, want als groot fan van de show in binnen- en buitenland weet hij wel waar hij aan toe is.

Liese, 28 jaar (Halen, België)

De 28-jarige Liese is er niet de persoon na om stil in een hoekje te gaan zitten, want als deze Vlaamse dame iets te zeggen heeft, dan doet ze dat ook. In het dagelijkse leven is ze zelfstandig thuisverpleegkundige en heeft ze een vriend, maar zowel haar werk als haar liefde laat ze graag achter om dit avontuur met beide handen aan te pakken. 

Naomi, 31 jaar (Mechelen, België)

De 31-jarige Naomi is volgens eigen zeggen het zonnetje in huis. Ze laat mensen graag lachen en door haar werk in een vegan lunchbar zal ze vast iedereen blij kunnen maken met wat lekker eten. En je weet wat ze zeggen: de liefde van iemand gaat door de maag! Naomi weet inmiddels dat ze op een persoon valt; niet op geslacht, dus wie weet met wie ze uiteindelijk thuiskomt.

Nathalie, 23 jaar (Groningen, Nederland)

We hopen dat Naomi wat positiviteit in het leven van de Groningse Nathalie kan brengen, want ze laat al in haar introductie weten confrontaties niet uit de weg te gaan. Stiekem houdt deze social media babe ook wel van een lolletje en zou ze het liefst zien dat alles koek en ei blijft. We hopen dat laatste natuurlijk ook! 

Theo, 54 jaar (Amsterdam, Nederland)

Theo mag dan geboren zijn in Friesland, maar inmiddels is hij een rasechte Amsterdammer. Hij runt zijn eigen klusjesbedrijf en zijn grootste trots is zijn zoon Sean. De twee hebben in het dagelijkse leven een hechte band, dus de vraag is: hoe houdt deze sterke vader met zijn grote mond maar o zo kleine hartje het vol als hij zijn zoon minstens 100 dagen niet ziet? 

Thomas, 23 jaar (Etterbeek, België)

Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills zou deze commercieel adviseur nog weleens wat harten kunnen veroveren. Hij is volgens eigen zeggen altijd aardig en lief, maar je moet toch echt even je best doen om echt tot zijn vriendengroep te behoren. Hij kan niet goed doen alsof en er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn.

Ziko, 34 jaar (Lokeren, België)

De heupjes kunnen los, want tussen alle kandidaten zit een choreograaf die in het dagelijkse leven zijn eigen dansschool runt en zelfs ooit uit is geroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance! Ziko zal dus overduidelijk de gangmaker van de groep worden en gelukkig is hij niet vies om samen te werken. Ondertussen bidt hij vijf keer per dag voor zijn geloof en is hij een waar familiemens. Lief! 

Deze 7 dingen weten we over de nieuwe reeks Big Brother

2. Het huis

Het nieuwe huis waar deze acht deelnemers zich 'thuis' moeten gaan voelen, staat in Amsterdam en wel heel dicht bij de Johan Cruijff ArenA. De villa is in een paar maanden opgebouwd, want voorheen was dit gewoon het parkeerterrein van Endemol Shine! 

Overal camera's

Met perfect groene kunstgrasmatten, een strak aangelegd terras, overal zitjes, een buitenkachel, een Finse sauna en een pizza-oven is het bijna alsof je een heus vakantieverblijf van zo'n driehonderd vierkante meter bezoekt. Maar niets is minder waar. Zowel de tuin als het huis zijn namelijk voorzien van heel wat camera's. "Buiten zijn het er zo'n 25 en binnen hangen er ongeveer 100", vertelde Geraldine Kemper al eerder. "Vergeleken met de eerste versie van Big Brother in 1999 is de techniek nu natuurlijk veel beter. Deze camera's kunnen zelf scherpstellen en heel ver inzoomen, zonder kwaliteit te verliezen." En helaas voor de kandidaten: ook in de wc en in de badkamer hangen die dingen, oeps!

Geraldine Kemper geeft je in de video hieronder alvast een rondleiding.

3. Presentatie

Over Geraldine Kemper gesproken, zij mag het programma samen met de Vlaamse dj Peter van de Veire presenteren en voorziet ons in Nederland van een heuse voice-over. 

Details over Geraldine

Wie deze voormalig BNN-babe niet kent, heeft vast de afgelopen jaren onder een steen gelegen. Ze maakte namelijk bij de publieke omroep Spuiten en Slikken, Try Before You Die, 3 Op Reis en streed tegen haar vriendje Jan Versteegh in Jan vs Geraldine. In april 2019 tekende ze bij RTL en sindsdien heeft ze niet stilgezeten. Ze nam Jamai's rol over als backstagereporter van The Voice of Holland, mocht de Videoland-editie van Expeditie Robinson presenteren en werkte meer dan een jaar aan Geraldine en de vrouwen.

Peter wie? 

Peter van de Veire is daarentegen in ons land wat minder bekend, maar kan ook spreken van ruime ervaring. Zo heeft hij jarenlang voor de radio gewerkt, diverse programma's gepresenteerd waaronder ook De Battle en wordt hij in zijn land 'Mister Eurovision' genoemd. Vanaf nu noemen we hem dus gewoon de 'Vlaamse Cornald Maas'!

Deze 7 dingen weten we over de nieuwe reeks Big Brother

4. Wanneer en waar is het te zien?

Eén ding is nu al duidelijk: we kunnen de aankomende weken gewoon niet om Big Brother heen, of je dat nu wil of niet. De eerste aflevering die op 4 januari 2021 om 20.30 uur te zien is, debuteert namelijk op vier plekken tegelijk: op RTL4, RTL5, Videoland en dan natuurlijk nog op de Vlaamse zender Vier. 

De rest van de afleveringen vervolgen op RTL 5 dagelijks om 21.30 uur en zijn wederom op Videoland en via de Vlaamse zender Vier te zien met elke donderdag een vaste live-uitzending. Wil je het echt bont maken? Dan kun je - houd je vast - 24/7 meekijken via Videoland. 

Deze 7 dingen weten we over de nieuwe reeks Big Brother

5. Wat gaat er gebeuren?

Big Brother is en blijft een realityprogramma, dus we kunnen van tevoren niet zeggen hoeveel ruzies er gaan komen, hoeveel liefdes worden gesmeed en met hoeveel borden er worden gegooid. Toch zijn er ook een aantal elementen waar we wel al wat meer over weten.

14 gespreide bedjes

Een kleine week voor de start van het nieuwe seizoen onthulde RTL namelijk al dat de reeks absoluut niet saai gaat worden, zowel voor ons als kijkers als voor de mensen in het huis. Er komen namelijk heel wat plottwists om de boel spannend te houden, en dat begint stiekem al bij het kandidatenveld. Een oplettende kijker is het namelijk opgevallen dat er 14 kastjes en 14 bedden zijn gespot in de eerste beelden. Dat is dus al meer dan de 8 deelnemers die we nu al hebben leren kennen.

Opdrachten voor geld

Daarnaast is inmiddels ook al bekend dat de deelnemers niet alleen een weekopdracht krijgen, maar ook een serie opdrachten moeten uitvoeren om zo de pot voor de uiteindelijke winnaar te spekken. In totaal kan dat bedrag oplopen tot wel 100.000 euro! Wij zouden ons bijna ook opgeven voor deze strijd als we zoiets kunnen winnen.

Mysteries

Maar genoeg over geld, want de eerste twee opdrachten lijken al bekend te zijn: zo moeten de kandidaten een heuse huismeester gaan aanwijzen. Deze 'baas van het huis' mag onder meer de indeling van de slaapkamers bepalen, dus dat zal vast voor de nodige rumoer zorgen. Daarnaast hebben de bewoners stuk voor stuk minstens één geheim die van invloed gaat zijn op de reeks. Dat belooft wat! 

6. Coronamaatregelen

Je vraagt je misschien af: hoe kunnen de makers nú beginnen met al die coronamaatregelen? Nou, natuurlijk is daar ook aan gedacht. De deelnemers worden voordat ze het huis ingaan meerdere keren getest. Ook moeten ze in thuisquarantaine en verblijven ze voordat het programma start in een hotel. "Dus als de bewoners in het huis komen, zitten ze veilig", vertelde gedelegeerd producent Jeroen Compeer al aan ANP. 

Ook achter de schermen wordt er natuurlijk alles aangedaan om het virus buiten de deur te houden. De cameramensen werken in shifts en zijn op elkaar aangewezen. "We hebben veel meer personeel aangenomen", verklaart Jeroen. "Mocht er in een team iets gebeuren, kan er meteen worden ingegrepen. Er staat altijd een reserveteam klaar." We hopen dus maar dat alles goed verloopt! 

Deze 7 dingen weten we over de nieuwe reeks Big Brother

7. Social media

De mobieltjes en laptops van de kandidaten worden misschien ingepikt, maar wij als kijkers kunnen natuurlijk echt 24/7 genieten en meeleven met onze favoriete deelnemers. Daarom zou je vast willen weten waar je alles kan volgen over het programma. Hierbij het overzicht.

Big brother gaat vanaf maandag 4 januari 20.30 uur van start.