The Fast And The Furious begon als misdaadfilm, maar de boefjes werden helden!

Veronica Superguide logo
The Fast And The Furious begon als misdaadfilm, maar de boefjes werden helden!

Deze 6 misdaadbendes stalen ons hart!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Nu we seizoen drie van La Casa De Papel gezien hebben (dat einde, OMG!) zitten we te springen om een paar nieuwe misdadige groepen om van te genieten! Maak je klaar voor misdadige bendes die zomaar je hartje stelen!

Suicide Squad

Suicide Squad

We waren niet echt weg van de film Suicide Squad, maar dat kwam niet echt door het schurkenteam met Harley Quinn (Margot Robbie), Deadshot (Will Smith), Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje), Captain Boomerang (Jai Courtney) en El Diablo (Jay Hernandez). Het team werd op zelfmoordmissie gestuurd, om zo wat jaartjes van hun celstraf af te poetsen (in sommige gevallen meerdere malen levenslang!). Erg gave club!

Voor op het scherm; niet om in het echt te moeten! Suicide Squad 2 is ook al onderweg. Helaas zonder Will Smith, maar hij wordt vervangen door Idris Elba, dus je kunt het slechter treffen!

De Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Zo’n beetje iedereen in Quentin Tarantino’s Reservoir Dogs is een eikel, maar als team zijn de heren hilarisch! Ze analyseren uitgebreid songteksten van Madonna, en zetten elkaar voor lul als Mr. Pink (Steve Buscemi) geen fooi wil geven aan een serveerster.

Ze zijn alleen in teamverband leuk, want Mr. Blonde (Michael Madsen) is helemaal gestoord. Zolang ze samen zijn is het gezellig! Hun overval loopt uiteindelijk bizar uit de hand, waardoor ze elkaar neerschieten en de rest wordt opgeruimd door de politie, behalve de egoïstische Pink. Nou ja, het was leuk zo lang het duurde!

The Lads

The Italian Job

Charlie Croker (Michael Caine) vormt een team maniakken om goud te stelen in Turijn. Hiervoor moet er eerst ingebroken worden op computers van de verkeersdienst om alle stoplichten te ontregelen. Om de één of andere reden wordt deze kraak uitgevoerd met een stel pijlsnelle… Mini Coopers!

Caine is de grootste ster in deze komische misdaadfilm, maar het is zijn team van vreemde snuiters die de film zo leuk maakt.

The Famly

Fast & Furious

Tegenwoordig zijn de Fast & Furious-films enorme blockbusters, maar de serie begon bescheiden met een club straatracers die kraken zetten. Hun stunts werden steeds spectaculairder, en vanaf Fast 5 waren de films meestal meer een soort inbraakfilms, maar dan met auto’s met 1000+ pk! Echt, we willen degenen die deze scène bedacht heeft in zijn gezicht stompen én tegelijk kussen!

De bende is door de jaren heen wat braver geworden, en werkt sinds Fast & Furious 6 vaak samen met de politie (in de vorm van Dwayne Johnson) om nóg grotere schurken te pakken. Niet alleen omdat dat nu eenmaal het juiste is om te doen, maar ook omdat deze schurken de ‘famly’ in gevaar brengen!

Het is een heerlijk vrolijke attitude in de Fast & The Furious-film, en in de recente spin-off Hobbs And Shaw. Vanessa Kirby en Jason Statham schelen maar twee jaar? Wat maakt dat nou uit?

De autodieven

Gone In 60 Seconds

Deze film over autodieven die 50 auto’s moeten jatten om het leven van een vriend te redden is niet zo goed als de betere Fast & Furious-films. Gone In 60 Seconds heeft echter wél Angelina Jolie én Nicolas Cage. Elke autobende met Cage erin is per definitie de coolste.

Ocean’s Eleven

Ocean’s-serie

Danny Ocean (George Clooney) ritselt een groep meesterdieven om het ultieme criminele team samen te stellen. Of ze echt het beste zijn is onduidelijk, maar met Brad Pitt, Scott Caan, Matt Damon en Casey Affleck (en Clooney zelf!) is het waarschijnlijk wel het knapste team! Tot de Superguide-redactie van het rechte pad afwijkt, tenminste.

Ocean’s Eleven en Thirteen zijn erg leuk, en de chemie tussen de acteurs spat van het scherm. Ocean’s Twelve is een stuk minder geïnspireerd. Waarschijnlijk is die film alleen maar gemaakt omdat Clooney en co. zin hadden in een eurotrip!

Teamwork!

Deze zes bendes zijn nog maar het topje van de ijsberg, laat staan als je ook nog series mee gaat tellen! Welke gangs zijn met jullie hart aan de haal gegaan?

Lees verder