De beste miniseries op Netflix

Miniseries zijn ideaal om te bingewatchen. Binnen een paar uur kun je een volledig verhaal verslinden, maar welke series zijn het verslinden waard? Recensent Ruben Praster heeft een selectie gemaakt van de beste miniseries op Netflix.

Echoes Michelle Monaghan
© Jackson Lee Davis/Netflix

Godless

Met afleveringen die meer dan een uur duren, is Godless niet een miniserie die je eventjes tussendoor kijkt, maar wanneer je eenmaal bent begonnen aan deze steengoede Netflix Original blijf je kijken. Het verhaal gaat over een outlaw die op de vlucht is voor zijn voormalige leider. De man belandt in een dorpje waar bijna alleen maar vrouwen wonen en hoopt daar veilig te zijn.

Sygeplejersken

Deze spannende miniserie staat al in de lijst met beste Scandinavische series op Netflix, maar verdient ook een plekje in de lijst met beste miniseries. In vier bloedstollende afleveringen ontdekt de jonge verpleegster Pernille (Fanny Bernth) dat patiënten in het ziekenhuis sterven door een overdosis medicijnen. Ze verdenkt haar collega Christina (Josephine Park) en probeert bewijs te vinden.

Maid

De hartverscheurende miniserie Maid slaat in als een bom en maakt nog meer indruk wanneer je beseft dat de Netflix Original gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De jonge moeder Alex (Margaret Qualley) verlaat haar agressieve vriend en komt samen met haar dochtertje terecht in de opvang. Ze gaat aan de slag als huishoudster en droomt van een beter leven.

Midnight Mass

Horrorkoning Mike Flanagan levert aan de lopende band doodenge films en series. Hij is onder andere de man achter The Haunting of Hill House en Doctor Sleep, maar met Midnight Mass slaat hij een unieke weg in. De horrorserie, over een man die terugkeert naar het eiland waar hij opgroeide, combineert traumatiserende schrikmomenten met diepgaande filosofische gesprekken over het leven en de dood. Dat zou niet moeten werken, maar de voortreffelijke cast van Midnight Mass houd je aan het scherm gekluisterd.

Kaleidoscope

Met Kaleidoscope probeert Netflix iets nieuws. Het is een misdaadverhaal over een crimineel die een grootschalige overval wil plegen, maar de afleveringen hebben geen vaste volgorde. Je kunt de miniserie bijvoorbeeld beginnen met de introductie van de hoofdpersonen of met uiteindelijke overval zelf. Welke keuze je ook maakt, de miniserie is heel goed te volgen en is in iedere volgorde een spannend avontuur.

Echoes

Echoes is een miniserie waarbij je geen moment op je telefoon mag kijken, want voor je het weet, mis je iets belangrijks. Gelukkig verveelt de spannende dramaserie geen moment, waardoor je heel je telefoon vergeet. Tweelingzussen Leni en Gina (allebei gespeeld door Michelle Monaghan) wisselen regelmatig van plaats en leiden stiekem elkaars leven. Wanneer een van hen spoorloos verdwijnt, gaat de overgebleven tweelingzus op zoek naar de waarheid. 

Clickbait

Nick Brewer (Adrian Grenier) lijkt een lieve echtgenoot, goede vader en fijne broer, maar dan wordt hij plotseling ontvoerd en dreigt iemand hem live op internet te vermoorden. Tijdens het onderzoek naar de ontvoering blijkt Nick helemaal niet zo perfect te zijn en wordt de kijker regelmatig op het verkeerde been gezet, waardoor je blijft kijken om te zien hoe het spannende verhaal afloopt.

The Witcher: Blood Origin

Tijdens het wachten op het derde seizoen van The Witcher kwam Netflix met The Witcher: Blood Origin als zoethoudertje, maar de miniserie kan prima op eigen benen staan en is een goede introductie in de wereld van de epische fantasyserie. Lang voordat de wereld bevolkt was door mensen en monsters, maakten elfen de dienst uit. Om een machtige dictator te verslaan, komen zeven uiteenlopende helden samen.