Oscars, Warren Beatty, Moonlight, La La Land

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oscars, Warren Beatty, Moonlight, La La Land

OEF! De 9 grootste blunders tijdens de Oscars

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Romy van Krieken

We weten allemaal dat in 2017 de verkeerde film werd uitgeroepen tot Oscar-winnaar (toch?), maar dat was niet de eerste miskleun. Er gaat wel vaker iets mis...

1974 - De blote man op het podium

Tijdens David Nivens aankondiging rende een blote vent achter hem langs. Nivens reactie is legendarisch geworden: “De enige lach die deze man ooit zal scoren, is door zijn tekortkomingen te laten zien.”

1989 - Rob Lowe’s duet met Sneeuwwitje

Soms vraagt een mens zich af wat de organisatie bezielde, zoals bij dit beruchte openingsnummer. Een dame verkleed als Sneeuwwitje (hoezo?) zong met een gruwelijke piepstem (moet dat?) een liedje, kreeg Rob Lowe als ‘blind date’ (waarom?) en hij zong zo nog valser (nee!) een duet met haar. Gelukkig heeft Robs carrière die ellende overleeft.

1992 - Jack Palance doet push-ups

Oude ijzervreter Jack Palance won een Oscar voor City Slickers en spoorde Hollywood aan meer werk te geven aan de oudjes. Om dat kracht bij te zetten, zakte hij ter plekke door zijn krasse knietjes en deed op het podium een aantal indrukwekkende push-ups - met één hand! 

1995 - Samuel L. Jackson kan niet tegen zijn verlies

In films laat Samuel L. Jackson al horen dat hij geen donateur is van de Bond tegen Vloeken. Zijn nominatie voor Pulp Fiction werd niet verguld en terwijl de meeste collega’s dan net doen alsof ze het niet erg vinden om te verliezen, was op camera te zien - helaas niet te horen - dat Sam zijn gevoelens eerlijker en krachtiger verwoordde…

2011 - Anne Hathaway als een spartelende vis

Alsof de Academy niets had geleerd van de goddeloze combinatie Sneeuwwitje + Rob Lowe, lieten ze James Franco en Anne Hathaway de boel presenteren. Die hadden daar duidelijk geen kaas van gegeten: Franco deed niet eens moeite en Hathaway gaf een perfecte vertolking van een spartelende vis op het droge.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

2013 - Jennifer Lawrence gaat onderuit

Jennifer Lawrence was al ons lievelingetje door haar ‘Ik ben ook maar een mens’-gedrag en dat bewees ze toen ze onderuit ging op weg naar het podium. Ze kreeg een staande ovatie en pakte iedereen in met haar reactie: “Jullie zijn alleen maar gaan staan, omdat je het zielig vond dat ik viel. Toch bedankt.” 

2014 - John Travolta kan niet spellen

Nadat ze haar stem gaf aan Elsa in de dikke Disney-hit Frozen, dachten we dat iedereen de naam van Idina ‘Let It Go’ Menzel wel kende. Niet dus: John Travolta - die wel vaker wisselend werk levert - introduceerde haar als “Adele Dazeem”. Awkward! Behalve voor alle Twitter-gebruikers die los gingen met hun eigen variaties daar op. 

2016 - Sam Smith was toch niet de eerste homoseksuele winnaar

De Oscars zijn vrij conservatief, maar gelukkig niet zo erg als Sam Smith dacht. Bij het winnen voor Beste Lied meldde de zanger de eerste openlijk homoseksuele Oscar-winnaar ooit te zijn. Not! 

2017 - Moonlight in plaats van La La Land 

Warren Beatty en Faye Dunaway zouden gaan vertellen wie De Grote Winnaar was. Hij opent de envelop, heeft meteen in door dat er iets niet klopt en wacht even tot iemand dat fixt. Zij is ongeduldig, grist het papiertje weg en roept wat er staat: La La Land! Helaas was die Oscar bestemd voor Moonlight

Lees verder