Top Gun: Maverick LEGO Trailer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Top Gun: Maverick LEGO Trailer

De 9 beste filmtrailers nagemaakt in LEGO

|
|

Laatste update:

Vanavond gaat het nieuwe seizoen van LEGO Masters van start. Om alvast in de stemming te komen, zetten wij de negen allerbeste LEGO-versies van bekende filmtrailers op een rijtje!

9. Jurassic World: Fallen Kingdom

Wij gaan niet alleen goed op LEGO, maar ook op dino’s. Wij zijn blijkbaar niet de enigen, want het duurde niet lang voordat de trailer van Jurassic World: Fallen Kingdom werd nagemaakt. Technisch is het niet de indrukwekkendste trailer in dit rijtje, maar de makers slagen er toch prima in om de spanning en opwinding van de trailer te vertalen naar het Deense speelgoed.

8. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

De magische wereld van Harry Potter stond aan de basis van talloze LEGO-trailers. Sterker nog, de tovenaarsleerling heeft zijn eigen LEGO-lijn, met onder meer een uiterst gedetailleerd Zweinstein-bouwwerk. De trailer van Harry Potter and the Sorcerer’s Stone is in vergelijking met onderstaande titels een beetje houtje-touwtje, maar dat heeft beslist ook zijn charme. Stop-motion blijft tenslotte een tijdloze animatievorm!

7. Avengers: Endgame

De trailer van Avengers: Endgame was misschien wel de beste trailer van 2018. De Italiaanse meesterbouwers van Toscano Bricks (die we in dit rijtje nog een keer zullen tegenkomen) maakte een LEGO-variant die het origineel eer aandoet. Van een wanhopige Tony Stark tot een nogal opdringerige Ant-Man: alle hoogtepunten komen voorbij! Dat deze trailer niet hoger staat zegt dan ook vooral veel over de torenhoge kwaliteit van de rest!

6. Star Wars: The Force Awakens

Ook het Star Wars-universum leent zich natuurlijk uitstekend voor een oogstrelende LEGO-trailer. Uit het grote aanbod op YouTube maakt deze bewerking van Star Wars: The Force Awakens de meeste indruk. Onbetwist hoogtepunt: het spectaculaire shot van de Millennium Falcon die opstijgt onder de begeleiding van de overbekende klanken van John Williams. Kortom, The Force is strong with this one…

5. Avengers: Age of Ultron

Het valt niet mee om de Avengers-trailers van elkaar te scheiden. Toch hebben we een lichte voorkeur voor de LEGO-versie van Age of Ultron. De originele trailer legde al meer de nadruk op spanning dan actie en dat vormt een mooi contrast met de zorgeloze speelgoedwereld van LEGO. Dat de video eindigt met Iron Man in zijn Hulkbuster-harnas is natuurlijk ook een dikke, vette bonus!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

4. Fifty Shades of Grey

LEGO-trailers van fanfavorieten als Marvel, Harry Potter en Star Wars zijn er genoeg te vinden op YouTube. Meesterbouwers Toscano Bricks mikken daarentegen op een hele andere doelgroep met deze reconstructie van Fifty Shades of Grey. Daarbij levert de ongemakkelijke combinatie van het onschuldige LEGO en pikante huishoudbeurserotiek met afstand de meest hilarische trailer uit dit rijtje op!

3. Bohemian Rhapsody

Ook de makers van deze Bohemian Rhapsody-trailer hebben geen superhelden of ruimteschepen nodig om indruk te maken. De rocksterren van Queen zijn tenslotte al ‘larger than life’. En ook op LEGO-formaat levert de legendarische band niets aan grootsheid in! Het kan natuurlijk ook geen kwaad dat deze video gezegend is met de beste soundtrack van alle trailers in deze lijst. Maar waar blijft Bohemian Rhapsody 2 eigenlijk?

2. Top Gun: Maverick

Met een beetje geluk gaat komende zomer Top Gun: Maverick in première. Nu maar hopen dat dit langverwachte vervolg net zo spectaculair uitpakt als de gelijknamige LEGO-trailer! Het Deense speelgoed leent zich namelijk prima voor de adembenemende dogfights van straaljagerpiloot Maverick (Tom Cruise). De trailer is inmiddels al meer dan een half miljoen keer bekeken. Geen wonder, je hebt meerdere kijkbeurten nodig om alle oogstrelende details te zien!

1. Tenet

Animator Paul Kubica ontdekte dat de bombastische filmstijl van regisseur Christopher Nolan zich prima leent voor een LEGO-trailer. Hij maakte al eerder de trailers van Inception en Dunkirk onder handen. Maar de LEGO-variant van Tenet is zijn vooralsnog zijn beste werk! Door slimme montage en technisch vernuft doet de LEGO-variant amper onder voor het origineel. Het eindresultaat is zo meeslepend, dat je bijna vergeet dat je naar LEGO-poppetjes zit te kijken. Bijna…

Je ziet de aftrap van LEGO Masters: Seizoen 2 vanavond om 20.00 uur op RTL 4!

Lees verder