Heath Ledger als The Joker

Veronica Superguide logo
Heath Ledger als The Joker

De 9 beste filmquotes ooit

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In veel films zitten wel bijzondere uitspraken die je altijd bij blijven. Wij hebben de 9 beste filmquotes ooit opgezocht!

9. 'You shall not pass' - Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Oh no! Gandalf offert gewoon zijn eigen leven op om Frodo te redden. That's sweet. Gelukkig weten wij dat niemand deze tovenaar verslaat, ook niet een eeuwenoud demonisch monster. Er komt ook een Lord of the Rings-serie aan en de opnames worden net zoals de films weer gemaakt in Nieuw-Zeeland.

8. 'Hmmm hmm (clap clap), hmmm hmm (clap clap), hmmmmhmmhmm' - Wolf of Wall Street

Kijk, dit zijn nog eens inspirerende quotes. Wist je dat Matthew McConaughy hier improviseerde en dat de reactie van Leonardo DiCaprio niet gespeeld was? DiCaprio keek naar de regie met een blik van; uh wtf? Moet ik hier in meegaan? En maar goed dat hij dat wel heeft gedaan, want het heeft een gouden scène opgeleverd. 

7. 'May The Force be with you' - Star Wars

Alhoewel deze quote vaak geassocieerd wordt met Obi-Wan Kenobi, heeft hij dit eigenlijk nooit gezegd! Wél een aantal varianten daarop, zoals: "The Force will be with you.. always" en "Luke, The Force will be with you." Maar nog nóóit de exacte woorden "May The Force be with you." 

6. 'Madness, as you know, is like gravity, all it takes is a little push...' - The Dark Knight

"All it takes is a little push" is een referentie naar Alan Moore's The Killing Joke. Daarin wordt de oorsprong van de Joker uitgelegd. Een quote waar dus goed over na is gedacht! Een nieuwe film over de Joker, Joker (duh), blijkt volgens recensies een Oscar-waardig meesterwerk te zijn. Hij draait vanaf 3 oktober in de bioscoop. 

5. 'Nobody puts Baby in the corner' - Dirty Dancing

Woah boy, slow down. Johnny maakt gedurende Dirty Dancing al niet zo'n goede indruk op de vader van Baby en nu is hij het zat. Het maakt ons ook niet uit verder want wij zitten alsnog met hungry eyes naar Patrick Swayze te staren. Bekijk hier ook de 7 redenen waarom Dirty Dancing de beste muziekfilm ooit is. 

4. 'Here's Johnny' - The Shining

Het lijkt erop dat heel veel pakkende quotes gewoon zijn geïmproviseerd. Jack Nicholson moest door tientallen deuren een bijl hakken en uiteindelijk werd de take met "Here's Johnny" de grote winnaar. En nu kent iedereen deze quote wel! Binnenkort draait het vervolg, Doctor Sleep, in de bioscoop.

3. 'Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light' - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 

Dumbledore, de man van de wijsheden waar we iets van kunnen leren. Een goed idee om deze op je muur te plakken, dan heb je altijd een peptalk bij de hand. Flink wat beter dan van die "Live, Laugh, Love" bordjes. Een cadeautip voor moederdag misschien? 

2. 'Here's looking at you, kid' - Casablanca

Even eentje uit de oude doos: deze quote komt van de film Casablanca uit 1942! "Here's looking at you, kid," klinkt misschien een beetje vaag maar het is gewoon een unieke manier van flirten. Take notes, dit is misschien wel een goede optie voor een nieuwe openingszin. Of misschien toch iets te ouderwets? 

1. 'I love you 3000' - Avengers: Endgame

*Crying* Iedereen heeft de scène inmiddels wel gezien. Tony Stark die tegen zijn dochter "I love you, tons" zegt en "I love you 3000" terugkrijgt. Wat het nog emotioneler maakt: de uitspraak stond niet in het script geschreven maar werd overgenomen van Robert Downey Jr. zelf. Dit is dus wat zijn real-life kids tegen hem zeggen. Yep, that's too much. Fans waren het trouwens niet allemaal eens met het noodlot van Mr. Stark en zijn zelfs een petitie gestart om hem terug te laten keren. 

Lees verder