Dirty Dancing laatste scène I've Had The Time of My Life dans lift

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dirty Dancing laatste scène I've Had The Time of My Life dans lift

7 redenen waarom Dirty Dancing de beste muziekfilm ooit is

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

In dit toplijstje leggen we je haarfijn uit waarom Dirty Dancing de beste muziekfilm ooit is! Natuurlijk doen we dat het beste aan de hand van 7 onvergetelijke momenten, die ondersteund worden door even onvergetelijke muziek. Van I've Had The Time Of My Life tot Hungry Eyes en Love Is Strange; zet je volume maar vast wat harder, want ze komen allemaal voorbij!

1. (I've Had) The Time Of My Life

Geheel tegen alle tradities in openen we dit lijstje met het einde van Dirty Dancing. Baby (Jennifer Grey) zit sipjes in de hoek, omdat Johhny (Patrick Swayze) niet bij de afscheidsavond is. Als hij echter plotseling toch opduikt, uit hij de quote der quotes: 'Nobody puts Baby in a corner' en sleurt hij Baby het podium op om te dansen op (I've Had) The Time Of My Life.

2. Te Dodo Un Poco

Oei oei oei, wat een verschil met Baby en Johnny hun eerste dans... Baby voelt zich onmiskenbaar enorm ongemakkelijk en kan zich onvoldoende ontspannen. Daardoor mislukt ook de eerste poging tot de lift. Gelukkig lost Baby dat op met een ander onvergetelijk dansje!

3. Hungry Eyes

Hungry Eyes is de soundtrack van Baby haar transformatie. Ze staat onder flinke druk om te leren dansen én tegelijkertijd de affectie van Johnny te winnen. De tijd van giechelen, witte sneakers en onschuld is definitief voorbij! Ze wordt een echte dancing queen, die weet wat ze wil en niet bang is om dat duidelijk te maken.

4. Love Is Strange

Dat brengt ons meteen bij de Love Is Strange-scène, waarin Baby duidelijk haar laatste beetje schaamte van zich af heeft gegooid. We balen er nog steeds van dat deze scène zo ongelofelijk ruw geïnterrumpeerd wordt!

5. Hey! Baby

Evenwicht is cruciaal bij dansen. Johnny besluit Baby zodoende mee naar buiten te nemen om samen te gaan wiebelen op een boomstam. Dat is natuurlijk alleen niet zo'n geschikte plek om de lift te oefenen. Zodoende eindigt deze scène in een meer, waar de move dan toch echt voor de allereerste keer lukt!

6. Do You Love Me en Love Man

De eerste keer dat we zien dat Johnny ook wat dirty moves in huis heeft, is vrijwel aan het begin van Dirty Dancing. Baby komt een meloen afleveren in het personeelshonk, waar Johnny en Penny (Cynthia Rhodes) de dansvloer onveilig maken. Als Baby het ook even probeert, blijkt ze bepaald geen natuurtalent.

7. Cry To Me

Hoe kunnen we dit toplijstje over Dirty Dancing nou beter eindigen dan met een shirtloze Johnny! Zwijmel nog heel even met ons mee met met deze enorm romantische scène, die perfect ondersteund wordt door Cry To Me van Solomon Burke. <3

Zie je nou wel dat Dirty Dancing de beste muziekfilm ooit is? Wat ons betreft was die compleet afgebrande remake dan ook helemaal niet nodig... Om die zure smaak weg te spoelen, kun je sinds deze maand gelukkig bij Netflix terecht voor het origineel! Daarnaast wijzen we je graag op deze 15 machtig mooie muziekfilms die je eveneens gezien moet hebben.

Lees verder