Remake Dirty Dancing afgebrand door publiek en pers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Remake Dirty Dancing afgebrand door publiek en pers

Remake Dirty Dancing afgebrand door publiek en pers

|
|

Laatste update:

Er lag grote druk op de langverwachte remake van Dirty Dancing. Woensdagavond was het dan eindelijk zover, de vernieuwde filmklassieker werd uitgezonden op de Amerikaanse zender ABC. En de kritieken waren niet mals, ook op Twitter barstte het los.

Niet best...

Niet alleen kijkers waren diep teleurgesteld, ook professionele recensenten verwezen de film naar de prullenbak. Zo schreef Variety: “Dirty Dancing is zoetsappig, passieloos en een superslechte remake van het origineel.” The Hollywood Reporter schrijft grappend en verwijzend naar een nummer uit de film: “Het is minder ‘the time of your life’, maar meer drie uur van je leven die je nooit meer terugkrijgt.” The Atlantic kan er ook niet over uit: “Hoe kan een simpele remake zo slecht uitpakken? Het is een trieste en rare productie.”

Dé lift

Opvallend aan deze nieuwe versie van Dirty Dancing is dat er twee keer zo veel musicalliedjes in voorkomen als in het origineel van 1987. Actrice Abigail Breslin (Baby) en Colt Prattes (Johnny) maken in de remake de wereldberoemde ‘lift’. Er verschenen een hoop memes op Twitter, hieronder een selectie.

De trailer

Wanneer de drie uur durende dansfilm te zien is in Nederland is nog niet bekend. Kun je niet wachten, kijk dan hieronder de trailer voor een voorproefje.

Lees verder