Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Veronica Superguide logo
Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Joker blaast iedereen omver in eerste reviews: ‘Oscar-waardig meesterwerk’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Wow! Superheldenfilm Joker, waarin Joaquin Phoenix in de huid van Batmans bekendste bad guy kruipt, wordt rete-goed ontvangen. Critici spreken zelfs van een “meesterwerk”.

Gooi Taxi Driver, King of Comedy én een grimmige 80’s-setting in de blender en je krijgt… JokerThe Hangover-regisseur Todd Phillips lijkt - toch wel een beetje tegen de verwachtingen in – een meesterwerk neer te zetten met Joker. Ook acteur Joaquin Phoenix krijgt haast alleen maar lyrische reacties van reviewers die zelfs op een Oscar hinten!

Eerste reacties

IGN geeft een dikke vette 10 en Rotten Tomatoes schaalt Joker nu al op een knappe 87% (en dat gaat waarschijnlijk nog wel stijgen). Hoewel sommigen critici nog spreken over een bepaalde ‘verdeeldheid’ die de film kan veroorzaken, lijkt de rest zich daar niets van aan te trekken. De woorden ‘meesterwerk’, ‘angstaanjagend’, ‘Oscar-waardig’ en ‘gedurfd’ vliegen je om de oren. OMG.

Waar gaat Joker over?

Joaquin Phoenix speelt Arthur Fleck, een psychisch onstabiele inhuur-clown en wannabe stand-upcomedian die voor zijn zieke moeder zorgt. Terwijl Gotham City steeds meer verandert in een stad waar de rijken het voor het zeggen krijgen – en de armen nóg armer worden – maakt Arthur één foute beslissing die een huiveringwekkende kettingreactie in gang zet. Joker is een stand-alone film en valt buiten het Justice League-filmuniversum (DCEU), waar Jared Leto ‘m speelt.

Wanneer komt Joker uit?

Ben je nu wel benieuwd na die intens goede recensies? We moeten helaas nog meer dan een maand wachten. Joker draait namelijk pas vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen. Maar ach, als we deze critici mogen geloven: hij is het wachten méér dan waard!

Lees verder