• Married at First Sight
  • RTL
  • TV

De 6 beste momenten uit Married At First Sight 2022

Joep Caroline Married At First Sight MAFS 2022

Het was weer een bewogen Married At First Sight-seizoen! Er waren een hoop dieptepunten… maar gelukkig net zoveel hoogtepunten! Wij zetten die laatste graag voor je op een rijtje: dit zijn de zes beste momenten uit MAFS 2022.

6. Eerbetoon aan trouwambtenaar Walter Vermeer

Het team experts van Married At First Sight had dit jaar zeven droomkoppels samengesteld. Geen vrijgezellenfeest, niet zo uitgebreid shoppen, anders dan in vorige seizoenen werden de stellen meteen naar de trouwzaal gesleept om te trouwen. Helaas ontbrak er tijdens dat trouwen een bekend gezicht… Trouwambtenaar Walter Vermeer overleed vorig jaar namelijk op 49-jarige leeftijd. De eerste aflevering eindigde daarom met een eerbetoon aan de trouwambtenaar. Veel kijkers vonden het een mooi, ontroerend gebaar.

5. Kim knuffelt een huilende Caroline

Tijdens het koppelsweekend probeerde Joep uit te leggen waarom hij geen match voelt met Caroline. Caroline vond het lastig en begon te huilen... Ze is van mening dat Joep hun huwelijk eigenlijk geen kans heeft gegeven. Zo is er ook niet echt samengewoond. "Maar jij stond daar wel voor open?", vroeg Kim. "Ja", knikte een emotionele Caroline. Kim kon het niet meer aanzien en sprak Joep aan: "Geef haar een knuffel!" Toen Joep niet hapte, besloot Kim zelf maar actie te ondernemen.

Joep Caroline Married At First Sight MAFS 2022
© RTL 4

4. Astrid zorgt voor de vrolijke noot

Astrid zorgde iedere aflevering van Married at First Sight 2022 weer voor een glimlach op ons gezicht. Neem de huwelijksreis, waarbij Astrid ons verblijdde met wat geweldig steenkolenengels. Het begon al toen Astrid probeerde gamba’s te bestellen. Maar god, hoe heten die dingen ook alweer in het Engels? En hoe leg je uit dat je ze zonder schil wil? “Ja, maar niet met die schil, hè? Not met z’n jas an”, probeerde ze de ober op Mallorca uit te leggen. Drie keer raden wat Sandra op haar bordje kreeg? Juist, gamba’s mét schil. “Ik zeg nog, heeft ie een jassie aan? Hebt ie een schilletje?” 

Astrid Sander Married At First Sight MAFS 2022
© Nander de Wijk / NT Visuals

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

3. Sonny en Dylan breken de regels

De experts van Married At First Sight besloten dat het dit seizoen voor de koppels beter zou zijn om na de huwelijksreis even uit elkaar gaat en daarna helemaal opgeladen te gaan samenwonen. Sonny en Dylan hadden echter andere plannen! "Ik mis mijn man heel erg", zei Dylan. Sonny: "Wij zouden twee dagen alleen zijn, maar dat ging eigenlijk de eerste ochtend al mis. (…) De tweede dag zeiden we: 'Eigenlijk willen we elkaar gewoon zien.’" Sonny moest bijna 2,5 uur karren om bij het huis van zijn man te komen, maar dat was het meer dan waard, zo gaf hij aan.

Sonny Dylan Married At First Sight MAFS 2022
© Nander de Wijk/NT Visuals en RTL

2. Plottwist voor Maurice

Na de liefdesdeceptie die Arjan heette, kwamen de Married at First Sight-experts gelukkig met goed nieuws voor deelnemer Maurice. Expert Patrick legde uit dat er gedurende het matchmakingproces meerdere mannen naar boven borrelden. Zij zaten heel dicht tegen de ultieme match met Maurice aan. Drie van deze mannen kregen alsnog een kans! en gelukkig pakte Cupido's tweede poging véél beter uit! Maurice klikte enorm met Dennis, zo erg zelfs dat verbaasde kijkers zich hardop afvroegen waarom de experts niet meteen voor deze match waren gegaan. Het stel ging uiteindelijk op droomdate in Maastricht, waar ze zelfs de bekende Ghost-scène tussen Patrick Swayze en Demi Moore nadeden.

Maurice Dennis Married At First MAFS 2022
© RTL 4

1. Succesvolle matches

Inmiddels weten we dat er maar liefst twee stelletjes zijn die verder met elkaar willen – die nieuwe aanpak lijkt duidelijk te werkenAstleigh en Rowan zitten nog steeds op een roze wolk. Sterker nog: het stel woont zelfs al samen én denkt aan gezinsuitbreiding. Ook tortelduifjes Sonny en Dylan zijn nog helemaal happy. Jammer genoeg hield de relatie tussen Maurice en Dennis geen stand... Maar toch: twee geslaagde huwelijken is wat ons betreft een schitterende score!

Sonny Dylan Married At First Sight 2022 MAFS
© RTL 4

Mis je Married At First Sight nu al? Nog even terugblikken op eerdere seizoenen? Dit zijn de acht pijnlijkste momenten uit de geschiedenis van het tv-programma!