De 11 grappigste vrouwelijke filmsterren

Anna Kendrick Pitch Perfect
© Universal Pictures / Peter Iovino

Van Emma Stone tot Whoopi Goldberg en Melissa McCarthy, er lopen heel wat grappige vrouwen rond in Hollywood! Wie ons altijd het hardst doen lachen? Dit zijn de 11 grappigste vrouwelijke filmsterren van dit moment.

11. Emma Stone

Emma Stone keek als kind op tegen komedielegendes Steve Martin en John Candy. En voor die twee doet ze wat ons betreft inmiddels al niet meer onder! De actrice heeft haar komisch talent namelijk ruimschoots bewezen met een aantal hilarische films. Denk maar eens aan Superbad, Zombieland, Crazy, Stupid, Love en Easy A.

10. Kristen Wiig

Net als bijvoorbeeld Kate McKinnon, die je straks nog tegenkomt in deze toplijst met de grappigste vrouwelijke filmsterren, brak ook Kristen Wiig bij het grotere publiek door met haar terugkerende rol in Saturday Night Live. Dat ze echter ook een hoofdrol in een film kan dragen, bewijst ze met verve in Bridesmaids. Meer van Kristen Wiig zien? Check dan bijvoorbeeld Adventureland en Ghostbusters.

9. Mila Kunis

Denk je aan Mila Kunis dan denk je natuurlijk aan haar doorbraakrol als de bitchy Jackie in de comedyserie That '70s Show. Ook op het witte doek is de actrice echter enorm grappig. We noemen Friends with Benefits, The Spy Who Dumped Me, Forgetting Sarah Marshall en bovenal Bad Moms als voorbeelden! Ook leuk: haar iconische stem-rol als Meg in Family Guy.

Benieuwd welke onverwachte hobby Mila Kunis erop nahoudt? Hier vind je vijf acteurs met bijzondere hobby's!

8. Whoopi Goldberg

Ondanks dat Whoopi Goldberg inmiddels een beetje uit de gratie is geraakt, blijft haar komische talent onmiskenbaar! Je hoeft maar aan Sister Act, The Associate en Jumpin’ Jack Flash te denken. Daarnaast is ze natuurlijk ook enorm grappig als stand-upcomedian.

Wist je dat Whoopi Goldberg haar artiestennaam te danken heeft aan een scheetkussen? Lees snel meer over de echte namen van 13 iconische acteurs.

7. Sandra Bullock

Sandra Bullock heeft in de afgelopen decennia een enorm diverse filmografie opgebouwd. Van actie tot horror en drama. Wij zien haar echter vooral graag in comedy’s! Iedereen kent natuurlijk Miss Congeniality, maar ook in Two Weeks Notice, The Proposal en The Heat weet Sandra Bullock te overtuigen. En dat verdient een mooi plekje in deze toplijst met de grappigste vrouwelijke filmsterren!

Check hier onze toplijst met de beste én de slechtste films van Sandra Bullock.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

 

6. Kate McKinnon

Kate McKinnon was ge-wel-dig in Saturday Night Live, waarin vooral haar imitaties van Hillary Clinton en Justin Bieber onvergetelijk zijn. Gelukkig is haar talent inmiddels niet meer beperkt tot tv, maar zie je haar ook regelmatig in comedyfilms voorbij komen, zoals Ghostbusters en The Spy Who Dumped Me.

5. Rebel Wilson

In welke film ze ook zit: Rebel Wilson weet altijd de show te stelen! Zelfs in films, waarin ze eigenlijk maar een klein rolletje heeft, zoals recentelijk nog in het hilarische Jojo Rabbit. Wil je Rebel Wilson eens in een hoofdrol zien? In dat geval kunnen we je Isn’t It Romantic van harte aanbevelen.

4. Melissa McCarthy

Of je nu een Gilmore Girls-meisje bent of hartelijk hebt gelachen om Bridesmaids, je weet waarschijnlijk wel dat Melissa McCarthy vrijwel alle komische rollen kan tackelen. Wat heet: haar indrukwekkende prijzenkast bewijst dat ze een van de grappigste vrouwen in Hollywood is!

Voor een drama draait Melissa McCarthy haar hand trouwens ook niet om! Hier vind je nog vijf comedysterren die fantastisch kunnen acteren.

3. Kristen Bell

Kristen Bell is meestal te zien als gevatte, bijdehante personages, zoals bijvoorbeeld in de serie The Good Place. In Bad Moms speelt ze echter de ongemakkelijke, timide Kiki. En ook dat doet ze supergoed! Met andere woorden: wat voor komische rol je ook hebt, bel Kristen Bell, want deze grappige vrouwelijke filmster kan het allemaal.

Heb je bewijs nodig? Dit zijn wat ons betreft de zeven beste rollen van Kristen Bell.

2. Maya Rudolph

Voordat we je vertellen wie wij de grappigste vrouwelijke filmster vinden, eerst nog even aandacht voor Maya Rudolph! Net als Kristen Bell kun je deze komische actrice kennen van The Good Place. Ook scoorde Maya Rudolph rollen in Grown Ups, Friends With Kids en Away We Go. Onze favoriete komische rol van de filmster is echter zonder twijfel die in Bridesmaids.

1. Anna Kendrick

Tot slot dan Anna Kendrick. Dit multitalent kan werkelijk alles, acteren, zingen en enorm grappig zijn. Dat doet ze aan de lopende band op social media én op het witte doek! We noemen: What to Expect When You're Expecting, Mike and Dave Need Wedding Dates en Scott Pilgrim vs. the World. Onze favoriete comedy met Anna Kendrick? Dat moet Pitch Perfect natuurlijk wel zijn.