beste films sandra bullock

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
beste films sandra bullock

De 5 beste films van Sandra Bullock (en de 3 slechtste)

|
|

Laatste update:

We zijn dol op Sandra Bullock, oké? Ze is komisch, zwaar intelligent, overstijgt het Hollywood-getrut met kilometers en acteert regelmatig briljant. Dus met liefde stelden wij deze lijst samen: de 5 beste films van Sandra Bullock (en de 3 slechtste). Bird Box redde het niet... We zeggen het alvast. 

Jup, we zetten hier ook de slechtste films  van Sandra Bullock onder elkaar. Of moeten we zeggen: de films die, ondanks de fantastische Sandra Bullock, niet te harden waren? Want Bullock heeft absoluut ‘ja’ gezegd tegen een paar draken. Maar toch vooral een aantal topfilms gemaakt. Laten we beginnen!

De 5 beste films van Sandra Bullock

Gravity (2013)

Gewoon een absolute nachtmerrie, in positieve zin, dat was Gravity. In deze bloedstollende film moeten twee astronauten proberen te overleven nadat ze in de ruimte zijn gestrand. Niet voor niets scoorde de film met Sandra Bullock en George Clooney 96% op Rotten Tomatoes (wist je dat je ook 0% kan hebben op Rotten Tomatoes?). En vooral in zo’n donkere bioscoop was de film er eentje waar je nog uren van moest bijkomen. 

A Time to Kill (1996)

In een stadje in Mississippi wordt een zwarte man (Samuel L. Jackson) aangeklaagd voor het vermoorden van twee mannen die zijn dochter van 10 hebben verkracht. Een jonge advocaat (Matthew McConaughey) en zijn assistent (gespeeld door Bullock) nemen zijn verdediging op zich. A Time To Kill is een heerlijk strakke film met een spanningsboog die je aan het scherm gekluisterd houdt.

Speed (1994)       

Keanu Reeves was de gedoodverfde ster van deze film, maar Sandra Bullock gaf Speed vleugels. In de film heeft een psycho  een bom in een bus geplant, en deze gaat af als de bus stopt met rijden. Een speciale eenheid wordt er op af gestuurd, want de bus zit vol passagiers. De film is heerlijk entertaining, spannend en doet precies wat een goede Hollywoodfilm moet doen. Chapeau.

Bullock neemt Razzie in ontvangst (2010)

Oké, geen film, maar wel een filmpje. En zeker een filmpje van Bullock dat in deze lijst hoort. Ze besluit de Razzie voor slechtste rol in All About Steve zelf op te gaan halen. En goddank heeft iemand het gefilmd en online gezet. Of dat bijzonder is, iemand die zelf een Razzie komt halen? Jazeker! De meeste acteurs en regisseurs houden zich verre van deze vernedering. Maar Bullock heeft ballen en een geweldige dosis zelfspot. Hadden we al gezegd dat we dol zijn op die vrouw?

While You Were Sleeping (1995)

Enorm charmante film met een heerlijk simpel uitgangspunt: vrouw redt wild aantrekkelijke man van de dood. Als hij in coma ligt gaat zijn familie er vanuit dat zij zijn verloofde is en die leugen neemt een loopje met haar. Sandra Bullock brengt precies de juiste dosis humor. Een film om een regenachtige dag mee op te vrolijken.

En dan nu de 3 slechtste films...

Draak van een film: All About Steve  (2009)

Beloont met een Razzie voor ‘slechtste actrice’ in 2010, zoals je al hebt kunnen lezen. De film gaat over een vrouw die overtuigd is dat een cameraman die voor CCN werkt haar grote liefde is. Ze volgt hem door het hele land om hem te overtuigen dat ze samen moeten zijn. Oh, en ze is fervent kruiswoordraadselmaker (zeg je dat zo?). Een van de grootste fouten van de film was dat Bullock blond haar kreeg, overigens.

Een ingewikkeld cliché: Premonition (2007)

In deze film moet Bullock schitteren als een vrouw die haar man verliest in een auto-ongeluk. Maar dan blijkt dat het niet is gebeurd, maar dat het een nare droom was, en dan zegt ze tegen haar man ‘het leek zo echt!’ maar dan zegt hij ‘I’m fine!’ enzovoorts. Het verhaal was niet zo sterk, laten we het daar op houden. Een beetje Groundhog Day meets Memento.

Een ramp op zichzelf: Speed 2

Dit was gewoon verschrikkelijk zonde. Speed 1 was een hit en zette Bullock op de kaart als it-girl. En om dat succes met de grond gelijk te maken besloten ze daar in Hollywood om een tweede deel te maken. Hetzelfde verhaal met een kleine twist (deze keer ging een cruise op hol in plaats van een bus). Het script kraakte en was een meester in slecht getimede grappen. Staat in onze lijst 'films die zo slecht zijn dat je ze gezien moet hebben'. 

Lees verder