5 films die zo slecht zijn dat je ze moet zien

Veronica Superguide logo
5 films die zo slecht zijn dat je ze moet zien

5 films die zo slecht zijn dat je ze moet zien

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Genoeg goede films in de wereld, check bijvoorbeeld de 10 beste films van 2018. Of de beste Netflix Originals (ja, ook series, nou en). Maar een beetje pulp is ook niet verkeerd, op zijn tijd. En daar hebben voor de lol ook eens een blik van open getrokken. Met trailers, want even checken hoe lachwekkend beroerd een film is, dat is toch ook een prima besteding van je avond (of had je de video van de verleiders van Temptation Island in hun zwembroekjes nog niet gezien? Prioriteiten!) Enjoy!

2 Fast 2 Furious (2003)

Prima formule

In een serie van 8(!) films  moet een rotte appel zitten, en dat is absoluut 2 Fast 2 Furious. Hee, wij zijn dol op Fast & Furious, al hopen we dat ze de scripts wat minder testosteronig maken, want Michelle Rodriquez is er klaar mee en dat vinden we jammer. Maar hee: vette auto's, actie. Prima. 

'Nee bedankt'

Maar deze tweede… Vin Diesel, die in het eerste deel nog een glansrol had, las het script van 2 Fast 2 Furious en dacht ‘deze laat ik even aan me voorbijgaan’. Dat was al een kleine hint dat de film niet zo goed zou worden.

Yo bro fo' shizzle 

De film gaat over een tweetal detectives die elkaar al kennen uit hun jeugd en samen jagen op een drugsbaron in Miami. Dat doen ze met veel hele snelle auto’s. Het is vooral vermakelijk om de acteurs te zien worstelen met aanspreekvormen als ‘cuz’ en ‘bro’, in combinatie met een stel oneliners die verboden zijn sinds 1986. Ouch. Een paar dure sportwagens kan deze film niet redden. 

Timecop (1994)

Makkelijk

Waar te beginnen? Het is makkelijk om in het arsenaal van Jean-Claude van Damme een leuke slechte film te vinden. Genoeg krenten in de pap. Maar door de scène waarin hij een split doet, in z’n onderbroek, boven het fornuis, om een kogel te ontduiken wint Timecop het van Street Fighter. Waarin Jean-Claude schijnbaar compleet doorgesnoven was, maar als je de film ziet begrijp je wel dat een oppepper nodig was. 

5 films die zo slecht zijn dat je ze moet zien

Voetjes van de vloer

De film, waarin tijdreizen centraal staat, lapt alle regels van logica van tijdreizen aan z’n laars. Het verhaal is dan ook lastig uit te leggen. Iets met een crimineel die zijn dood wil voorkomen, daarvoor terug in de tijd gaat, vervolgens wordt veroordeelt tot de doodstraf en dan dus weer terug moet naar dat punt om alsnog… Volg jij het nog? Split. Onthoud dat maar: Van Damme doet een split. En daarvoor moet je deze film al kijken. 

What Women Want (2000)

Föhn-magie

Ieuw! Een film die vast een dijenkletser was geweest in de jaren ’50, maar de plank nu op epische wijze mis slaat. What Women Want gaat over een chauvinistische reclame-man (Mel Gibson). En alsof het nog niet erg genoeg is dat je naar Mel Gibson als clichématige womanizer moet kijken is de verhaallijn ook om eng van te worden. Na elektrocutie met een haarföhn in bad(!) krijgt hij de ‘gave’ om te horen wat vrouwen denken. Maar niet altijd; alleen als het de scriptschrijver uitkomt. Is dat even handig. 

Tuurlijk Mel...

Wat What Women Want zo beroerd maakt? Mel speelt een klootzak van een baas op werk, right? Hij zegt één keer iets vriendelijks, met dank aan zijn gave, en de vrouw in kwestie zwijmelt weg. Iedere vrouw in deze film is voornamelijk bezig met onzeker zijn, zelfmoordgedachtes, geilen op Mel of weten wij veel wat meer voor onzin.

Alles K.

Als kijker moet je de rokkenjager gaan waarderen maar daar is eigenlijk geen reden toe. Dus daar zit je dan, een kleine twee uur opgescheept met iemand die je nog niet in de buurt van je hond zou laten. Aangelengd met stukjes verhaallijn die nergens naartoe gaan en het ene film-cliché na het ander (en een seksscène die je ontbijt naar boven haalt) is deze film zo gruwelijk dat het grappig wordt. Zak chips en gaan.

What Men Want kon de formule niet redden. 

Fifty Shades of Grey (2015)

Bijzondere mensen

Whoop-whoop voor deze gruwelijk slechte film (die overigens heel goed bezocht werd). Wat is er níét mis met Fifty Shades? Het acteerwerk is matig. En de karakters zijn om van te huilen. Anastasia is een vrouw zonder ruggengraat, die zich klote laat behandelen, opeens lacht op momenten waar ze ook gewoon antwoord had kunnen geven en vervolgens laat ze zich inpakken door creepshow Christian om zich te laten aftuigen in zijn SM-neukhut. 

En de seks is, tsja...

Christian is een lul van een vent met controledrang met nul respect voor je personal space. Waarom Anastasia op Christian valt, geen idee, het is gewoon een eikel. En hij doet raar en is een halve psychopaat als je het objectief bekijkt. De seksscènes zijn de enige raison d’être van de hele filmseries, maar ook die zijn ongemakkelijk. Als een seksscène hijgerige pornomuziek krijgt omdat de makers denken dat dat helpt, dan weet je al hoe laat het is.

Terugkrabbelmomentje

‘Ik zou het niet weer doen’, zei de regisseur van Fifty Shades of Grey, die de schuld toch ook een beetje bij de bij de producent legt. No-no-no mister…

.

Face/Off (1997)

Less is more

John Travolta en Nicolas Cage banen zich een dappere weg door dit onmogelijk complexe script. Face/Off is een matige film in het jasje van een knallende blockbuster en juist deze misfit maakt het heerlijk. Het verhaal hapert en kreunt continu in haar voegen, met vooral veel te veel van… alles. Check de trailer maar. Zelfs in de trailer van Face/Off zit teveel.

Dóórgaan

En wat de lol vergroot: De teksten zijn niet je bek uit te krijgen maar Travolta en Cage gaan ervoor met alles wat ze hebben. Iedere scène wordt met een overgave gespeeld die bewonderenswaardig is. En dat is natuurlijk de essentie van een goede slechte film: het gaat maar door. Wow, gewoon wow.

Lees verder