Regisseur heeft spijt van Fifty Shades of Grey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regisseur heeft spijt van Fifty Shades of Grey

Regisseur heeft spijt van Fifty Shades of Grey

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Regisseur Sam Taylor-Johnson schreef met Fifty Shades of Grey een enorm kassucces op haar naam. Toch was ze het liefst nooit begonnen aan deze boekverfilming.

Spanningen

Sam Taylor-Johnson zou aanvankelijk niet alleen Fifty Shades of Grey regisseren, maar ook de vervolgen. Na de eerste film nam ze echter afscheid van de Fifty Shades-reeks. De reden van het afscheid hield ze voor zichzelf en ze bedankte Universal voor de unieke kans. Maar in recente interviews onthult Taylor-Johnson dat er op de set veel spanningen waren tussen haar en producent E.L. James.

Conflicten

Volgens Taylor-Johnson wilde James het boek zo letterlijk mogelijk volgen, terwijl zij wat meer wilde spelen met het oorspronkelijke materiaal. “Twee totaal verschillende visies. We stonden lijnrecht tegenover elkaar. Iedere scène leidde tot conflicten”, vertelde de regisseur tegen The Hollywood Reporter. Ze hoeft dan ook niet lang na te denken over de vraag of ze het weer zou doen: “Absoluut niet! Ik kan met iedereen goed opschieten, maar ik kon geen echt geen hoogte krijgen van de producente.”

Record

Regisseur James Foley heeft haar taak overgenomen voor Fifty Shades Darker en het derde deel, Fifty Shades Freed. Ondanks de nare ervaring schreef Taylor-Johnson wel het record op haar naam van de meest winstgevende film van een vrouwelijke regisseur. Dat record werd onlangs echter verbroken door Patty Jenkins met haar kaskraker Wonder Woman!

Lees verder