Black Panther verpulvert Fifty Shades

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Black Panther verpulvert Fifty Shades

Black Panther verpulvert Fifty Shades

|
|

Laatste update:

De nieuwe Marvel-film Black Panther heeft op de openingsdag de concurrentie verpulverd. De actiefilm, die overal juichende recensies kreeg, trok op de eerste dag met minder bioscoopzalen méér bezoekers dan het sm-drama Fifty Shades Freed. Ook verbrak Black Panther het record van de beste openingsdag in februari, een record dat op naam van Fifty Shades of Grey stond.

Black Panther vestigde ook het voorlopige record voor de beste openingsdag van 2018 en eindigde in de lijst met beste openingen van Marvel-films op de derde plaats, na Guardians of the Galaxy 2 en Captain America 3.

De verwachting is dat Black Panther ook in de VS dit weekend alle record gaat verbreken. op basis van de bizarre voorverkoopcijfers van de film wordt geschat dat hij in het eerste weekend 150 miljoen dollar gaat opbrengen. Nog nooit eerder werden er voor een bioscooptitel over een superheld zoveel tickets van tevoren verkocht.

Fenomeen

De film over het beroemde Marvelpersonage geldt nu al als een mijlpaal omdat de cast vrijwel geheel uit donkere acteurs bestaat. Bovendien prijzen critici het onderliggende sociaal-kritische commentaar in het verhaal. De Amerikaanse media hebben Black Panther om die redenen al uitgeroepen tot ‘een fenomeen’. De laatste jaren was er veel kritiek op Hollywood omdat er te weinig donkere acteurs zouden worden gecast. Ook werd de filmsector 'whitewashing' verweten, oftewel het casten van blanke acteurs als donkere en Aziatische en latino personages.

Oude vijand

De film staat (op de slotscene na) los van de andere Marvel-titels en vertelt over T’Challa (Chadwick Boseman), die na de dood van zijn vader terugkeert naar het Afrikaanse land Wakanda om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Een oude vijand stelt echter ook recht te hebben op de troon, een claim waarmee het voortbestaan van de wereld in gevaar dreigt te komen.

Lees verder