Jean-Claude Van Damme ‘compleet doorgesnoven’ tijdens opnames Street Fighter

Veronica Superguide logo
Jean-Claude Van Damme ‘compleet doorgesnoven’ tijdens opnames Street Fighter

Jean-Claude Van Damme ‘compleet doorgesnoven’ tijdens opnames Street Fighter

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dingen die ons vrij weinig verbazen? De beroerde kwaliteit van John Travolta’s nieuwe film, Frankrijk die het WK wint en Jean-Claude van Damme die aan de kabouterpost zat op de set van Street Fighter.

Videogame-films laten veelal te wensen over en Street Fighter is geen uitzondering. Toch is het de film inmiddels gelukt cultclassic-status te verwerven. In een stuk van The Guardian over de actieknaller(?), doet regisseur Steven de Souza nu een boekje open over JC, die Colonel Guile voor zijn rekening nam.  

“Ik kon het er toentertijd niet over hebben, maar nu wel: Jean-Claude was compleet doorgesnoven. De studio huurde iemand in om ‘m in toom te houden, maar helaas was deze persoon zelf ook een slechte invloed. Jean-Claude meldde zich zo vaak ziek dat ik door het script moest bladeren om iets anders filmbaars te vinden. Ik kon niet twee uur zitten lanterfanten, terwijl ik op ‘m wachtte. Tweemaal lieten producers ‘m naar Hong Kong vliegen en beide keren kwam ‘ie te laat opdagen. Op maandagen was hij er überhaupt niet. 

Volgens The Guardian gierde er zo’n 10 gram per dag en $10.000 dollar per week door de neus van The Muscles from Brussels. Inmiddels is de actieheld afgekickt en gelukkig getrouwd.

JCVD

Van Damme’s voorlaatste project was Jean-Claude van Johnson, een serie die bijzonder goed werd ontvangen door de critici. Het publiek was minder enthousiast, waardoor Amazon de spreekwoordelijke Street Fighter-handdoek al gauw de ring ingooide.

Lees verder