Riemen vast en zet je schrap: Meer Fast & Furious spin-offs op komst!

Riemen vast en zet je schrap: Meer Fast & Furious spin-offs op komst!

We maken er bij Superguide geen geheim van dat we ongeduldig de dagen aftellen tot 1 augustus, wanneer eindelijk het actiefestijn Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw in première gaat (voor wie het bijhoudt: nog 83 nachtjes slapen). En zoals bekend komen er na deze spin-off in 2020 en 2021 nog een negende en tiende deel in de Fast & Furious-serie. Nu zou het tiende deel eigenlijk het laatste deel zijn, maar het vakblad The Hollywood Reporter heeft nu bekend gemaakt dat filmstudio Universal plannen heeft voor nog véél meer spin-offs.

 “Hoe gaan we de franchise Avengersifiëren?”

Dit best wel grote nieuws wordt tussen neus en lippen door genoemd in een artikel over het ontslag van producer Neal H. Moritz. Universal had iets te vaak ruzie met deze filmbons die al vanaf het begin bij de franchise betrokken is, dus stuurde de studio hem deze week de laan uit. Volgens The Hollywood Reporter roept dat de vraag op wat dit betekent voor de spin-offs; Universal en Moritz waren volgens een ingewijde druk aan het kijken hoe ze de franchise zouden gaan “Avengersifiëren?” (hun woord, niet het onze, al wilden we dat we het zelf verzonnen hadden, red.)

Een eigen spin-off voor Charlize Theron?!

Wat waren de plannen tot nu toe? Naast mogelijke Hobbs & Shaw-sequels (meervoud!) hadden Universal en Moritz ook het idee om een aparte film te maken rond Charlize Theron’s Cipher, de schurk uit de meest recente achtste F&F-film. Daarnaast had Vin Diesel in januari al laten weten dat er een spin-off rond de vrouwelijke castleden zou komen. Wellicht dat dit genoeg reden is voor Michelle Rodriguez om weer terug te keren, want die zou naar verluidt de franchise gedag hebben gezegd omdat ze de films te seksistisch vond  (en daar komt ze nu mee na acht films??) Vooralsnog zijn deze spin-offs allemaal toekomstmuziek en kijken we lekker uit naar Hobbs & Shaw.