kristen bell beste rollen frozen the good place veronica mars

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
kristen bell beste rollen frozen the good place veronica mars

De 7 beste rollen van Kristen Bell

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Kristen Bell is deze week te zien in de nieuwe Netflix-serie: The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window. Om alvast in de stemming te komen, zetten wij de zeven beste rollen van deze geweldige actrice voor je op een rijtje!

7. Heroes

Kristen Bell scoorde een terugkerende rol in de hitserie Heroes. Vanaf het tweede seizoen was ze dik 10 afleveringen lang te zien als de verknipte sociopaat Elle Bishop, die opgroeide met kennis over haar krachten. Kristen Bell wist van Elle veel meer te maken dan een eendimensionale schurk. Zodoende werd je als kijker heen en weer geslingerd tussen haat en sympathie… Met recht een energieke (ha!) performance!

Helaas maakte Heroes er later een zooitje van… Ook deze series raakten gaandeweg de weg kwijt.

6. Bad Moms

Kristen Bell is meestal te zien als gevatte personages. In Bad Moms speelt ze echter de ongemakkelijke, timide Kiki. En wat blijkt: ook dat doet de actrice supergoed! We leefden enorm mee met Kiki, die voortdurend op instorten lijkt te staan. Kiki is namelijk – net als haar beste vriendinnen Amy (Mila Kunis) en Carla (Kathryn Hahn) – helemaal klaar met alle verantwoordelijkheden die ze als volwassen vrouw heeft. De vrouwen besluiten om de boel de boel te laten en het op een feesten te zetten.

5. House Of Lies

House of Lies is een beetje een verborgen parel… Zonde, want met deze serie zet Kristen Bell een van haar beste rollen naar! We zien de actrice als Jeannie van der Hooven, een partner bij een adviesbureau. De medewerkers zijn enorm gedreven en gaan over lijken om deals te sluiten. De rol van Jeannie, met snelle dialogen en bijtende humor, is Kristen Bell op het lijf geschreven. Geen wonder dat ze prima haar vrouwtje staat tegenover grootheden als Don Cheadle.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts

4. Forgetting Sarah Marshall

Wanneer de worstelende musicus Peter Bretter (Jason Segel) gedumpt wordt door zijn vriendin, televisiester Sarah Marshall (Kristen Bell), staat zijn wereld op z’n kop. Hij boekt impulsief een reisje naar Hawaï, waar hij oog in oog komt te staan met... Sarah! Zij logeert samen met haar nieuwe vriendje Aldous (Russell Brand) in hetzelfde hotel. Forgetting Sarah Marshall is een lekker atypische romcom, gezegend met een lekker scherp script en een uitstekende cast.

Check ook vooral Get Him To The Greek, waarin Kristen Bell weer (kort) in de huid kruipt van Sarah, en deze toplijst met nog veel meer heerlijke zomerse films!

3. Frozen

"Do you want to build a snowman?" Wie kent dit zinnetje uit Frozen niet? Dat de tekst in ons collectieve geheugen gegrift is, heeft alles te maken met het knappe stemwerk van Kristen Bell. Ze is in Frozen te zien als Anna, de lieve, vrolijke tegenhanger van haar serieuze zus Elsa (Idina Menzel). Kristen wist van Anna een van de meest sympathieke Disney-prinsessen ooit te maken!

2. Veronica Mars

Kristen Bell brak bij het grote(re) publiek door met haar rol als Veronica Mars in de gelijknamige serie. Veronica's leven komt op zijn kop te staan als haar vriendin Lilly Kane (Amanda Seyfried) vermoord wordt. Veronica besluit zelf op onderzoek uit te gaan in de hoop de moordenaar te vinden. Veronica Mars werd een enorme cult-hit met een schare trouwe fans, die nog altijd geen genoeg van de serie krijgen. Uiteraard heeft dat alles te maken met Kristen Bell, zonder wie deze serie nooit zo memorabel was geworden.

Hier vind je nog acht grappige speurneuzen in films en series!

1. The Good Place

We eindigen deze toplijst met de beste rollen van Kristen Bell met The Good Place, waarin ze te zien is als Eleanor Shellstrop. The Good Place is één van onze favoriete comedyseries ooit. Het concept is fris, de grappen zijn hilarisch en het acteerwerk is geweldig. Zo geweldig zelfs dat Kristen Bell in 2019 genomineerd werd voor een Golden Globe. Het zou daarom complete bullshirt zijn om The Good Place niet op nummer één te zetten!

Kristen Bell-fans opgelet: overmorgen (28 januari) verschijnt er een nieuwe serie met de actrice op Netflix. Het gaat om The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window, een duistere comedy/thriller. De serie belooft een parodie op films als The Woman in the Window en The Girl on the Train te worden en dat klinkt als een perfecte match met het komische talent van Kirsten Bell!

Check hier de volledige Netflix-releaselijst voor de komende weken.

Lees verder