komische acteurs

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
komische acteurs

6 comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Comedy en drama: ze lijken het tegenovergestelde, maar liggen vaak dichter bij elkaar dan je denkt. Sommige acteurs zijn jarenlang weggezet als leuke lolbroeken, maar spelen ineens de sterren van de hemel in een serieus drama. Deze two faces kunnen jou zowel laten lachen als huilen. 

6. Melissa McCarthy

In de Amazon Prime-serie Nine Perfect Strangers laat Melissa zichzelf van haar twee beste kanten zien: kwetsbaar én hilarisch. Dat doet Melissa gewoon even. Want of je nu een Gilmore Girls-meisje bent, of hartelijk hebt gelachen om Bridesmaidsje weet waarschijnlijk wel dat Melissa haar komische rollen kan tackelen. Maar wist je ook dat ze een aan lager wal geraakte schrijver van biografieën kan spelen die worstelt met alcoholisme? Voor haar rol in Can You Ever Forgive Me werd Melissa zelfs genomineerd voor een Academy Award voor beste actrice.Jammer genoeg bleef het bij een nominatie. 

6 comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen

5. Steve Carell 

Hij schreef televisiegeschiedenis als anti-held Michael Scott in The Office (waar blijft die reünie?)En in Bruce Almighty was zijn komische talent zelfs opgewassen tegen dat van de menselijke wervelwind Jim CarreyMaar in een film als Foxcatcher lijkt Steve Carell ineens 180 gedraaid als de creepy worstelcoach John du Pont. Steve Carell deed het trouwens ook zeer verdienstelijk in The Big Short,The Way Way Back, Beautiful Boy en Vice. 

6 comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen

4. Woody Harrelson

Vanaf het moment dat Woody zijn doorbraak beleefde met de serie Cheers - het Friends van de jaren '80 - weten we dat we kunnen lachen, gieren en brullen met deze eigenzinnige acteur. Maar Woody speelt net zo makkelijk in een grimmige film van de gebroeders Coen zoals No Country for Old Men, als een komische bijrol in The Hunger Gamesen Zombieland. Zo nu en dan sleept hij zelfs een Oscar-nominatie in de wacht, bijvoorbeeld voor The People vs. Larry Flint of Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. En vergeet ook niet zijn rol in de HBO-serie True Detective. Dit zijn trouwens de 5 beste films met Woody Harrelson.

6 comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen

3. Jim Carrey

Hij heeft de mimiek van Jack Nicholson met de hyperactiviteit van een Jack Russel-hondje. Als je een volslagen idioot kunt spelen in Dumb and Dumber maar een nuffige romanticus in Eternal Sunshine of the Spotless Mind, dan ben je wat ons betreft wel geslaagd als acteur. Jim Carrey lijkt diepe gronden te hebben. Van The Mask en Ace Ventura: Pet Detective tot een meeslepend personage inThe Truman Show... Dit zijn de 5 beste films (en 3 slechtste!) met Jim Carrey.

6 comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen

2. Will Smith 

"Now this is a story all about how, my life got flipped turned upside down..." Nou, en óf Will Smith's carrière een flip maakte! Van een lollig straatschoffie in The Fresh Prince of Bel-Air tot een carrière als rapper, tot een legioen aan sci-fi blockbusters... Will Smith is van alle markten thuis. Ook met een dramatische film komt hij prima weg, zo bewijst Will als dakloze vader in The Pursuit of Happyness of gulle orgaandonateur in Seven Pounds... Dit jaar lepelt hij zelfs naar een Oscar voor beste mannelijke acteur door zijn rol in King Richard, als de vader van tenniszusjes Venus en Serena Williams. Hier vind je de 8 beste films met Will Smith.

6 comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen

1. Robin Williams

Sommige acteurs laten het publiek zo graag lachen, omdat ze zelf zo zwaarmoedig zijn. Die eigenschap wordt vaak toegekend aan Robin Williams. De acteur begon zijn carrière in de komische jaren '70 show Mork & Mindy. Maar zijn rijzende ster steeg al snel tot ongekende hoogtes met Good Morning, Vietnam en Dead Poets Society. Hij kreeg ons later nog steeds aan het lachen als de blauwe geest uit Aladdin en de gekke nanny uit Mrs. Doubfire, maar zijn meest geliefde filmrol is waarschijnlijk die van Matt Damon's zielenknijper in Good Will Hunting, waarmee hij een Oscar won. Dit zijn de 5 leukste Robin Williams-films op Netflix.

6 comedysterren die ook verrassend goed zijn in dramatische rollen

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder