Will Smith

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Will Smith

Golden boy: De 8 beste films van Will Smith

|
|

Laatste update:

Will Smith is echt een kameleon van een acteur! Van de meest vrolijke Will in Fresh Prince of Bel-Air tot een serieuze vader in After Earth. We zetten de 8 beste Will Smith films voor je op een rij!

8. Bad Boys (for Life)

Laten we gewoon bij het begin beginnen: Bad Boys! Deze film was namelijk een van de eerste films die Will maakte en hij had daarmee direct een enorme hit te pakken. Samen met Martin Lawrence moet Will als detective een getuige beschermen voor ze de rechtbank in kan. En dat blijkt nog een lastige taak.

Will Smith werd na dit succes een van de meest gezochte acteurs van Hollywood. Bam! Ruim 20 jaar na de laatste Bad Boys film kwam er een derde deel en wordt er zelfs al gewerkt aan Bad Boys 4!

7. I Am Legend (Letterlijk)

De laatste man op aarde, maar toch niet alleen… Het is aan Will (zijn personage dan) om een middel te vinden tegen de vleesetende vampier/zombie-achtige mutaties die ‘s avonds rondlopen in New York. Wills indrukwekkende acteerprestaties weten de film te redden van de wat twijfelachtige special effects. Daarom ook een mooi plekje in deze lijst! Wat een legend!

6. Hitch

Even een wat luchtigere film in de mix gooien. Will Smith heeft niet altijd intense rollen. Zo af en toe zien we hem bijna in de oude vertrouwde Fresh Prince-stijl terug. In Hitch is het aan Alex "Hitch" Hitchens (Will Smith) om mannen te helpen een goede eerste indruk achter te laten bij hun dates. Daar is hij de expert in. Alex is daarom ook verantwoordelijk voor honderden huwelijken in New York. Maar hoe zit het met zijn eigen liefdesleven? Een lekker luchtige film die altijd leuk blijft!

5. Men in Black

Deze kan natuurlijk niet uit ons lijstje ontbreken. MIB is inmiddels een heus fenomeen geworden, waar iedereen wel van heeft gehoord. Met een paar stoere mannen in pak en een horde aliens kan je natuurlijk ook niet missen. Tel daar een slim geschreven script en wat goede acteurs bij op en je hebt een hit!

4. Enemy of the State

Met Enemy of the State maakt Will toch weer duidelijk dat hij een verdomd goede actie-acteur is. Hij ontdekt een gat in de markt en streept de ene na de andere actiefilm van zijn lijstje af. Onder leiding van regisseur Tony Scott heeft de golden boy ook op dit gebied een hit te pakken. Smith speelt een advocaat die moet vluchten van een corrupte politicus, nadat hij per ongeluk informatie van hem lekt. Will Smith maakt iedere film beter, maar in dit geval helpt het spannende script en de waanzinnige actie heel goed mee. 

3. Six Degrees of Separation

De allereerste grote filmrol van Will Smith was direct al mega goed. In een rol die niemand bij hem had verwacht na 6 jaar Fresh Prince of Bel-Air, bewijst Will zijn acteerkunsten en maakt hij voor eens en altijd naam in Hollywood. De film is heel goed geregisseerd maar de wow-factor komt van Will Smith, die met Six Degrees of Separation bewees ook een fenomenaal dramatisch acteur te zijn.

2. Ali

Voor zijn prestaties als bokser Muhammad Ali in de gelijknamige film, mocht Will zijn eerste Oscarnominatie op zijn naam zetten. Al is het moeilijk om het interessante leven van de wereldberoemde bokser in één film uit te beelden, Will speelde het toch klaar! Een echte knock-out en een welverdiende 2e plek. 

1. The Pursuit of Happyness

De personages van Will Smith hebben door de jaren heen veel moeten doorstaan: aliens, robots en gangs met pistolen. Maar de meest hartverscheurende film waar hij het ook het zwaarst te verduren had, was toch echt The Pursuit of Happyness. Die vaderliefde valt gewoon niet te acteren. Bovendien steelt Wills zoontje Jaden iedereens hart. Will werd niet voor niets genomineerd voor een Oscar voor zijn prestaties in de film. Wij hadden het hem gegeven hoor!

Will Smith blijft ook na jaren een grote hitmachine te zijn. En zo hebben we er nog wel meer! Hier vind je bijvoorbeeld de beste films van Matt Damon, Joaquin Phoenix, Charlize Theron, Jeff Goldblum en Arnold Schwarzenegger. Wat een hoop talenten in één zin!

Lees verder