De 5 beste (en 3 slechtste films) van Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger

Hoera! Op 30 juli werd Arnold Schwarzenegger 72 jaar oud. Om nog even een verlaat verjaardagsfeestje te vieren, zetten we de vijf beste films van Arnie voor jullie op een rijtje. En vooruit, omdat de ex-bodybuilder (en nieuwbakken rapper) wel tegen een stootje kan, voegen we daar ook nog zijn drie slechtste titels aan toe!

De beste films van Arnold Schwarzenegger

1. Commando

In Commando zien we hoe pensionado John Matrix (Arnold Schwarzenegger) zijn oude beroep weer oppakt om zijn gekidnapte dochter te redden. De oud-soldaat wordt door de kidnappers gedwongen om een moordaanslag te plegen… Gelukkig is Matrix de stoerste man ooit, die deze chantage niet zomaar over zijn kant laat gaan: "I eat green berets for breakfast and right now I'm very hungry". All hail, de koning van de oneliners!

2. Predator

Ook in Predator is Arnold Schwarzenegger onderdeel van een team commando’s. Ditmaal worden ze de jungle ingestuurd voor een reddingsmissie. Daarbij worden ze echter flink gedwarsboomd door een buitenaardse krijger, die de beste power ooit heeft: hij kan namelijk onzichtbaar worden! Wat Predator echter écht extreem cool maakt, is de bijnaam van Arnie. In deze film speelt hij namelijk Major 'Dutch' Schaefer!

Predator Arnold Schwarzenegger Major 'Dutch' Schaefer

3. Terminator 2: Judgment Day

Een lijstje met de beste films van Arnold Schwarzenegger is natuurlijk niet compleet zonder een Terminator-film. Onze favoriet is natuurlijk het geweldige Terminator 2: Judgment Day! Deze klassieker van James Cameron speelt zich 10 jaar na de eerste film af en stuurt Arnie erop uit om Sarah Connor en haar zoon John te beschermen tegen een nieuwer model Terminator. Indrukwekkend genoeg zijn de special effects ook nu nog prima te pruimen!

4. Conan the Barbarian

In Conan the Barbarian wordt de jonge Conan nadat zijn ouders zijn vermoord en zijn stam is vernietigd tot slaaf gemaakt. De boosdoener is de krijgsheer/tovenaar Thulsa Doom. Helaas voor Doom groeit Conan op tot een onverschrokken warrior, die niets liever wil dan wraak nemen! In zijn queeste wordt hij bijgestaan door een boogschutter, een dief en een wizard. Jawel, een volledige D&D-party dus. Kom maar door met dat vervolg!

5. Twins

Arnold Schwarzenegger kan veel meer dan een grote, woeste kerel spelen! Wij zijn ook groot liefhebber van zijn komische werk. Case in point: Twins! In deze komedie gaat Arnie op zoek naar zijn verloren tweelingbroer. Dit blijkt niemand minder te zijn dan Danny DeVito... De döppelgangers proberen vervolgens hun biologische moeder te vinden, hetgeen ze in de ene na de andere bizarre situatie brengt.

Twins Arnold Schwarzenegger Danny DeVito

De slechtste films van Arnold Schwarzenegger

6. Last Action Hero

Helaas is niet al Arnie zijn werk golden... Dat zouden we echter nooit tegen zijn gezicht durven zeggen! Laten we zodoende maar tussen ons houden dat we niet zo'n fan zijn van Last Action Hero. Deze film doet zó hard zijn best om satire te zijn, dat het totaal mislukt. Zonde, want met betere editing had deze film oprecht best wel cool kunnen zijn!

7. The 6th Day

We zeiden net nog hoe goed bewaard de special effects in Terminator 2 zijn, maar helaas doorstaat niet elke film de tand des tijds zo goed... Neem The 6th Day, waarin de SFX niet om aan te zien zijn! Ook het verhaaltje over illegaal klonen, mag geen naam hebben. En ongekend voor een film met Arnie: zelfs de actie is niet om over naar huis te schrijven.

The 6th Day Arnold Schwarzenegger

8. Terminator 3: Rise of the Machines

Terminator 2 vind je hierboven terug bij de beste films van Arnold Schwarzenegger. Terminator 3: Rise of the Machines neemt echter het laatste plaatsje in dit toplijstje in beslag. Hoe twee films binnen dezelfde franchise kwalitatief gezien zo ver uit elkaar kunnen liggen, is onbegrijpelijk! Nu maar hopen dat Terminator: Dark Fate ook wat kwaliteit betreft een direct vervolg op Terminator 2: Judgment Day wordt!