Keert Conan ooit terug? Arnold hoopt van wel!

Keert Conan ooit terug? Arnold hoopt van wel!

Arnold Schwarzenegger is absoluut te porren voor een nieuwe Conan The Barbarian-film! Zien jullie dit zitten?

Conan The Barbarian (1982) betekende de doorbraak van Arnold Schwarzenegger als acteur. In 1984 kreeg de film een minder succesvol vervolg (Conan The Destroyer, 1984) en een onofficiële sequel, Red Sonja (1985) met Brigitte Nielsen, waarin Schwarzenegger ‘iemand anders dan Conan’ speelde.

Nadat Schwarzeneggers ster steeds feller werd, had hij geen zin meer om langere filmcontracten af te sluiten, waardoor een echte derde Conan-film er niet meer van kwam. In 2011 kwam er wel een reboot met Jason Momoa, maar dat was geen succes.

Andere pogingen om de strijder (en kamelenbevechter) te reanimeren gingen niet door, omdat Schwarzenegger tijdens het gouverneurschap van Californië niet beschikbaar was.

Recht op Conan

Volgens Schwarzenegger heeft hij best zin om nog een keer Conan de Barbaar te spelen. Tegenover TheArnoldFan meldt hij: ‘Het vervelende is dat het een rechtenkwestie is. Degene die nu de filmrechten heeft is een jonge gast, die eigenlijk nog moet ontdekken hoe het allemaal gaat in Hollywood. Dat is niet zo eenvoudig.’ Een paar jaar geleden leek de nieuwe Conan-film een kwestie van tijd, maar momenteel is de situatie nogal ingewikkeld.

‘Iemand zegt tegen hem: ‘Je zou een serie moeten maken, en hij probeert dat voor elkaar te krijgen. Het lukt niet, dus hij stapt naar Netflix, dat lukt óók niet… Het kost veel tijd. Het is nu aan hem om te beslissen of de Conan-film gemaakt wordt. We proberen hem al een tijd te overtuigen om ons een film te laten maken, waarin ik Conan weer speel.’

Het idee voor de film klinkt trouwens helemaal niet gek! ‘We hebben het idee om een film te doen met een oudere Conan, van een jaar of 70. Hij is al een tijd koning, en zit te verstoffen op de troon. Hij is het helemaal zat en komt van zijn kont af, op zoek naar actie!’

Puik plan, maar zoals Schwarzenegger al zei hangt het af van de rechthebbenden. Hopelijk schiet hij op, want de Red Sonja-reboot van Bryan Singer ligt op de vuilnisbelt… De kwalijke geruchten over de Bohemian Rhapsody-regisseur blijven zich opstapelen.