Woody Harrelson in Zombieland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Woody Harrelson in Zombieland

De 5 beste films met Woody Harrelson (en de 3 slechtste)

|
|

Laatste update:

Afgelopen week ging Zombieland: Double Tap in première, waarin Woody Harrelson opnieuw de rol speelt van de onverschrokken zombiejager Tallahassee.  Wij blikken ondertussen terug op de opvallendste rollen van deze topacteur!

De 5 beste films met Woody Harrelson

5. Kingpin

Dat Woody Harrelson de lach aan zijn kont heeft hangen, bewees hij al in zijn doorbraakrol van de wereldvreemde barman Woody in de sitcomklassieker Cheers. Ook Kingpin groeide dankzij het komische talent van Harrelson uit tot een comedyfavoriet. In deze film van de gebroeders Farrelly (Dumb and Dumber) speelt hij een aan lager wal geraakte bowlingkampioen die zich opwerpt tot trainer. Maffe bijrollen van Bill Murray en Randy Quaid maken het feestje compleet!

De 5 beste films met Woody Harrelson (en de 3 slechtste)

4. Zombieland

In deze heerlijke horrorkomedie speelt Jesse Eisenberg (The Social Network) een neurotische twintiger die zo zijn eigen manieren heeft om de zombie-uitbraak te overleven. Daarbij krijgt hij hulp van de even stoere als roekeloze zombiejager Tallahassee (Woody Harrelson). Het script van latere Deadpool-schrijvers Rhett Rheese en Paul Wernick is geweldig, maar let ook even op de doorbraakrol van toekomstig Oscarwinnaar Emma Stone en de oogstrelende openingstitels.

De 5 beste films met Woody Harrelson (en de 3 slechtste)

3. War for the Planet of the Apes

In dit slotstuk van de Planet of the Apes-trilogie komt het tot de ultieme confrontatie tussen kolonel McCullough en de intelligente chimpansee Caesar. Harrelson speelt zelden of nooit de bad guy, maar in deze grimmige rol kan hij zijn duistere kant eindelijk de vrije loop laten. Leuk weetje: in het echt is de Hollywood-ster overtuigd veganist en dierenactivist!

De 5 beste films met Woody Harrelson (en de 3 slechtste)

2. True Detective

Vooruit, True Detective is geen film, maar het is wel een onbetwist hoogtepunt in de carrière van Harrelson. In deze duistere whodunnit van HBO speelt hij namelijk een rechercheur die een lugubere moordzaak moet oplossen. Maar de gruwelijke details van de zaak en zijn onberekenbare partner Matthew McCounaughey beginnen steeds meer hun tol te eisen. Niet alleen een van de beste rollen van Harrelson, maar ook de beste rol van McCounaughey!

De 5 beste films met Woody Harrelson (en de 3 slechtste)

1. The People vs. Larry Flynt

Harrelson wordt vaak gecast in belangrijke bijrollen, maar in The People vs. Larry Flynt bewees hij zich ook prima thuis te voelen in de hoofdrol. In deze filmbiografie speelt hij de rebelse hoofdredacteur van Hustler: een omstreden seksblaadje dat de Playboy deed verbleken tot de Libelle. De onvergetelijke rol van Harrelson leverde hem zijn eerste Oscar-nominatie op. Ondanks dat hij nog twee keer werd genomineerd, heeft hij de felbegeerde filmprijs helaas nooit in ontvangst mogen nemen.

De 5 beste films met Woody Harrelson (en de 3 slechtste)

De 3 slechtste films met Woody Harrelson

3. Indecent Proposal

Hoewel Harrelson zijn rollen meestal zorgvuldig kiest, maakt ook hij wel eens een uitglijder. Zo was hij in 1994 te zien in Indecent Proposal, waarin hij een architect speelt die zijn vrouw (Demi Moore) een nachtje ‘uitleent’ aan een steenrijke gokker (Robert Redford) voor één miljoen dollar. De schandaalfilm leverde Harrelson zijn eerste (en laatste) Razzie Award op voor slechtste acteur.  

2. Solo: A Star Wars Story

Het rommelde flink achter de schermen van Solo: A Star Wars Story en dat was te zien aan het niet al te boeiende eindresultaat. Best jammer, want in handen van regisseurs Phil Lord en Christopher Miller (Spider-Man: Into the Spider-Verse), die halverwege door Disney werden ontslagen, had dit best goed kunnen uitpakken. Han Solo verdient beter dan deze futloze formulefilm… en Woody Harrelson wat ons betreft ook.

1. Surfer, Dude

Nooit van Surfer, Dude gehoord? Lekker zo houden! In deze melige komedie speelt Matthew McCounaughey een surflegende die in een crisis belandt als de golven zijn favoriete strand niet meer bereiken. Harrelson tekende voor de rol van zijn altijd stonede manager. Gelukkig maakten McCounaughey en Harrelson deze misser meer dan goed met hun samenwerking in het eerder genoemde True Detective.

De 5 beste films met Woody Harrelson (en de 3 slechtste)

Lees verder