The Kitchen Elisabeth Moss Melissa McCarthy Tiffany Haddish

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Kitchen Elisabeth Moss Melissa McCarthy Tiffany Haddish

Comédiennes Melissa McCarthy en Tiffany Haddish doen ineens bloedserieus in trailer voor The Kitchen

|
|

Laatste update:

Toen we zagen dat The Kitchen een film was met Melissa McCarthy én Tiffany Haddish in de hoofdrollen wisten wij genoeg: twee van de meest populaire comédiennes van de afgelopen jaren in één film, dat moest wel lachen-gieren-brullen worden. Dus gingen we deze trailer kijken in afwachting van een paar vette grappen. Die kwamen maar niet, want The Kitchen blijkt tot onze stomme verbazing een bloedserieus misdaaddrama te zijn.

Niks niet lachen

Nu liet Melissa McCarthy eerder dit jaar met haar voor een Oscar genomineerde rol in Can You Ever Forgive Me al zien dat ze ook serieus werk aankan, Tiffany Haddish hebben we sinds haar doorbaak met Girls Trip in 2016 tot nu toe alleen maar in komedies gezien. Om deze meiden samen in één serieuze film te zien lijkt dan ook te veel van het goede: ook al ziet het er nog zo grimmig uit, je verwacht toch steeds dat er iemand in een taart gaat zitten of uitglijdt over een bananenschil. De aanwezigheid van Elisabeth Moss uit de loodzware serie The Handmaid’s Tale als derde hoofdrolspeelster verandert daar niets aan.

Niks niet koken

De titel The Kitchen is ook misleidend, want de dames gaan in deze film helemaal niet koken. Integendeel, zij runnen juist met harde hand een misdaadorganisatie, en dat doen ze vanuit de New Yorkse wijk Hell’s Kitchen. Vandaar die titel. En je zou het niet zeggen op basis van deze trailer, maar de film is gebaseerd op een serie DC comics.

Niks niet net als Widows – of toch wel?

De drie dames gaan tot misdaad over omdat hun mannen in de bak zitten, en de vrouwen in hun afwezigheid het criminele werk van hun kerels willen voortzetten. En dat gegeven klinkt dus precies hetzelfde als het uitgangspunt van de thriller Widows, die vorig jaar in de bioscopen draaide. Vanaf 19 september kunnen we in de bioscoop gaan zien of The Kitchen inderdaad verdacht veel op Widows lijkt, of dat het wel meevalt.

Lees verder